Тетово. Директорът на болницата в Тетово Флорин Бесими подаде оставка,

...
Тетово. Директорът на болницата в Тетово Флорин Бесими подаде оставка,
Коментари Харесай

„Канал 5“ : Директорът на болницата в Тетово подаде оставка

Тетово. Директорът на болничното заведение в Тетово Флорин Бесими подаде оставка, след пожара в модулната Covid-болница в Тетово. Той разгласи оставката си в обществените мрежи, осведоми скопският ефирен “Канал 5 “ , като показва цялостният текст на писмото му:

Уважаеми жители, уважаеми тетовчани,

Позволете ми от мое име и от името на всички чиновници на клиничната болница в Тетово да изкажа съболезнованията си още един път на фамилиите на починалите при трагичното събитие, станало в модулната болница за Covid-19 в Тетово.

Като доктор, който е посветил целия си професионален живот на лекуването на моите съграждани и като първото отговорно лице в Клиничната болница в Тетово, която управлявам през последните години, усещам морална и етична отговорност за ужасното събитие, в което бяха изгубени човешки животи.

Дами и господа,

С огромна горест за всяка жертва и за всеки член на фамилията им ви известявам, че заради тази морална отговорност, която изпитвам, се отдръпвам от поста шеф на клиничната болница в Тетово.

След това трагично и нещастно събитие това решение е неизбежно.

В същото време се надявам, че цялостното следствие ще завърши допустимо най-скоро и ще бъдат открити аргументите за пожара в модулната болница в Тетово за пациентите с Covid-19.

Моята оставка няма да утеши фамилиите, само че имам вяра, че това ще сложи морална линия, която всички сме не запомнили като общество.

Загубата на човешки живот в такава обстановка е огромна покруса.

Постът ми не е преди достолепието и човечността.

Пожелавам на ранените бързо излекуване!

Аз, с цялостно доверие, посветих целия си живот на здравето на жителите и нашето общество. Изразявам почитание и състрадание към моите съграждани на Тетово и оставам в тяхна непрекъсната работа.

Бог да благослови моето Тетово и моите хора от Тетово!

С надълбоко съчувствие и откровеност,

Флорин Бесими

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР