Тестването на малките ученици не трябва да става вкъщи. Има

...
Тестването на малките ученици не трябва да става вкъщи. Има
Коментари Харесай

Просветният министър не вярва на тестване на ученици вкъщи

Тестването на дребните възпитаници не би трябвало да става у дома. Има опасения, че заболеваемостта ще се усили поради множеството хора, които по принцип не желаят да извършват ограниченията, съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на образованието Николай Денков.

Ако родители от областите, където към момента няма проби, решат сами да провеждат тестване децата си и го създадат по разпоредбите, разказани в заповедта, никой няма да възрази децата да се върнат в учебно заведение, разяснява министърът.

В случай, че родител е срещу всеобщото тестване и в същото време откаже отдалечено образование, той на процедура стопира детето си от просветителния развой и би трябвало да поеме отговорност за това, разяснява Денков.

Малчуганите от 15-те области, които са на отдалечено образование поради неналичието на проби, ще влязат в клас незабавно откакто бъдат доставени количества от новите поръчки, разгласи още Денков. Той увери, че сега, в който тестванията постъпят в складовете, е основана организация в границите на един ден да бъдат разпределени из учебните заведения в страната.

Николай Денков прикани за поддръжка и интензивно присъединяване на всички, които имат отношение към всеобщото тестване в учебно заведение: " Днес и идващите дни са извънредно значими. Защото в случай че успеем дружно в тази акция – учители, родители, шефове, това значи, че оттук насетне може би в никакъв случай повече няма да се наложи да оставим децата на отдалечено образование поради COVID-19. Затова апелът ми е към всички: дайте да се опитаме да го създадем, вместо да се опитваме да не го създадем. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР