Тест с назален тампон за коронавирус проби мозъчната лигавица на

...
Тест с назален тампон за коронавирус проби мозъчната лигавица на
Коментари Харесай

Ужасяващо! Тест за COVID-19 проби мозъчната лигавица на американка

Тест с назален тампон за ковид проби мозъчната лигавица на американка, вследствие на което мозъчна течност изтече от носа ѝ и я изложи на риск от животозастрашаваща зараза, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

40-годишната пациентка е имала недиагностицирано рядко положение и пробата, на който се е подложила, може да е бил осъществен погрешно. „ Това акцентира нуждата от съответно образование на тези, които правят тестванията и нуждата от зоркост след осъществяването им”, уточни експертът по уши, нос и гърло Денис Краус от болница „ Ленокс Хил “ в Ню Йорк.

Уолш, който практикува в болничното заведение на Университета в Айова, сподели, че дамата е била подложена на назален тест преди планова интервенция на херния и по-късно е забелязала, че от едната страна на носа ѝ излиза бистра течност. Впоследствие тя развива главоболие, повръщане, вдървеност на врата и непоносимост към изкуствена светлина.

Всъщност, дамата е била лекувана години по-рано от вътрешно-черепна хипертония, което значи, че налягането от цереброспиналната течност, която пази и подхранва мозъка, е било прекомерно високо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР