Тест на системата за известяване и разпространение в мобилната мрежа

...
Тест на системата за известяване и разпространение в мобилната мрежа
Коментари Харесай

Тестват системата BG-ALERT в пет области

Тест на системата за уведомяване и разпространяване в мобилната мрежа на известия с предизвестия за рискови събития BG-ALERT ще се организира през днешния ден, 14 ноември,на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Между 12.00 и 12.30 ч. потребителите на всички мобилни оператори на територията на областите ще получат на мобилното си устройство тестово известие, съпроводено със характерен звуков сигнал и осцилация, даже и при задействан беззвучен режим на устройството.
15 ноември – Велико Търново, Русе, Разград, Силистра16 ноември - Търговище, Шумен, Добрич, Варна,21 ноември – Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол22 ноември – Перник, София-град,Кюстендил, София-област23 ноември – Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково
Припомняме, че на първи ноември вечерта известие на телефоните от BG-ALERT, изпратено до клиентите на един от мобилните оператори, изплаши доста българи.В някои квартали на София хора под паника излязоха от домовете си. В обществените мрежи десетки консуматори споделиха, че са получили въпросното известие и са се изплашили.

Причината се оказа човешка неточност. Служителят, натиснал бутона тогава, е открит, оповестиха от компанията реализатор. Той е глобен съгласно административния устав на компанията, показаха от там, само че не прецизираха по какъв начин тъкмо.

BG-ALERT e предупредителна система за населениетоза бедствия и изключителни обстановки. Тя серазработва взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство. Целта ѝ е да уведомява за рискове посредством изпращане на тестови известия по телефона. Системата публично ще проработи от началото идната година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР