Тесла за пенсионерите е заложило финансовото министерство в Конвергентната програма

...
Тесла за пенсионерите е заложило финансовото министерство в Конвергентната програма
Коментари Харесай

Тесла за пенсионерите. По-малко пари от юли

Тесла за пенсионерите е заложило финансовото министерство в Конвергентната стратегия на България, която беше призната от Министерски съвет преди няколко дни.

В документа е записано, че проектите на Министерството на финансите са от 1 юли пенсиите да бъдат индексирани с 6,1%, което е доста по-малко от инфлацията, заяви " Труд ".

Освен това е планувано отпадане на добавките към пенсиите. Така по-голяма част от пенсионерите ще взимат по-малко пари през втората половина на годината, макар високата инфлация.

Работна група с присъединяване на представители на Национален осигурителен институт и министерствата на финансите и на обществената политика създават разнообразни разновидности за по-голямо покачване на пенсиите от 1 юли.

Засега обаче тези разновидности не са публично показани. Ако нарастването на пенсиите е по-голямо, тъй че единствено да покрие отпадането на добавките от 1 юли, инфлацията още веднъж ще изяде индексирането на пенсиите и в края на годината действително пенсионерите ще бъдат по-бедни, в сравнение с в този момент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР