Tesla ще се ангажирана с покупка на автомобилни части за

...
Tesla ще се ангажирана с покупка на автомобилни части за
Коментари Харесай

Индия изнудва Tesla да купува автомобилни части за $500 милиона от страната. Защо?

Tesla ще се ангажирана с покупка на автомобилни елементи за минимум 500 милиона $ от Индия, единствено с цел да бъде прегледано настояването на производителя на електрически коли за понижаване на налога върху вноса на създаваните от него транспортни средства, съобщи Bloomberg, цитирайки свои източници.

Макар че може да стартира и с по-малко, Tesla ще би трябвало последователно, само че несъмнено да усилва покупките на части от Индия с към 10% - 15% годишно, до момента в който не стигне до несъмнено равнище. От кабинета на министър-председателя Нарендра Моди публично дадоха позволение на Tesla да усили вътрешните доставки. През август компанията разгласи, че е поръчала елементи за коли от Индия за към 100 милиона $.

Пазарът на коли в Индия е доминиран от по-евтини бензинови коли, а чистият превоз е на по-заден проект, като електрическите автомобили съставляват единствено 1% от годишните продажби на коли.

В най-скоро време Tesla би трябвало да показа проект на държавното управление на Индия за доставяне с съставни елементи, който е симетричен на прогнозата му за продажби на електрическите автомобили в Индия съгласно източниците. Освен това Tesla би трябвало да изнася съставни елементи за Китай, създадени в Индия, в случай че възнамерява да внася коли от там.

Преди няколко месеца основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск се оплака в Twitter, че налога върху вноса на електрически автомобили в Индия е един от най-високите в света и че за електрическите автомобили таксуването е такова, като за колите с газ, което не е в сходство с задачата й за реализиране на въглероден индиферентност съгласно него.

По-рано този месец Индия отхвърли апелите на Tesla за по-ниски налози за импорт на електрически автомобили, като се базира на това, че разпоредбите към този момент разрешават отчасти издигнати транспортни средства да бъдат внасяни и по-късно съединени на в локални заводи, което би излязло по-евтино.

Докато Tesla е пред задънена улица, някои индийски щати " ухажват " производителя на електрически автомобили, обещавайки банален развой на утвърждение. Най-малко пет щата са предложили на компанията за екетромобили да построи цех на територията на провинциите им.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР