Tesla съобщи за рекордна загуба в размер на 717,5 милиона

...
Tesla съобщи за рекордна загуба в размер на 717,5 милиона
Коментари Харесай

Tesla приключи второто тримесечие с рекордна загуба

Tesla заяви за рекордна загуба в размер на 717,5 милиона за второто тримесечие на 2018 година . Това е над два пъти повече от загубата на компанията за същия интервал на предходната година ($336,4).

Финансовият доклад на Tesla за второто тримесечие е оповестен в формалния уебсайт на компанията.

Вижда се, че приходът на Tesla за второто тримесечие е достигнал съвсем $4 милиарда . Това е с 23% повече от първото тримесечие. Увеличението на прихода се дължи на продажбите на към този момент готовите електрически автомобили Model 3. Но и загубата също – Илън Мъск е вложил доста в новия модел.

През отчетния тримесечен интервал компанията е произвела 53,3 хиляди електрическия автомобил, от които 30,7 хиляди са закупени. Model 3 бързо стана най-продаваният автомобил.

Tesla споделя, че облагата от Model 3 постепенно води до позитивни индикатори. В прогнозната част на финансовия доклад на компанията е заложено 15% нарастване на облагата, а през четвъртото – с към 20%. Позовавайки се на лично проучване, компанията завява, че пазарът за Model 3 е доста по-широк в съпоставяне със седаните от междинен размер от висок клас.

Tesla стартира да сглобява Model 3 през месец юли 2017 година. Електромобилът е позициониран като всеобщ: неговата цена започва от $35 000.

Илън Мъск се сблъска с сходни проблеми след основаването на SpaceX. Той отнесе доста рецензии, до момента в който ракетата Falcon не стартира да се приземява без проблеми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР