Tesla намери с кого да замени Илън Мъск, който напусна

...
Tesla намери с кого да замени Илън Мъск, който напусна
Коментари Харесай

Председател на борда на директорите на Tesla стана Робин Денхълм

Tesla откри с кого да размени Илън Мъск, който напусна председателското място в сходство със съглашението с комисията по скъпи бумаги на Съединени американски щати.
Новият ръководител на борда на шефовете е Робин Денхълм, която участваше в борда като самостоятелен шеф и оглавяваше одита на компанията. Извън Tesla Денхълм е финансов шеф и началник на фирмения стратегически отдел на Telstra Corp Ltd – най-големият телекомуникационен оператор на Австралия.

През целия шестмесечен временен интервал, при който Денхълм по контракт остава финансов шеф на Telstra, Илън Мъск ще ѝ оказва помощ.

„Илън ще бъде запас за Робин и ще ѝ оказва всякаква поддръжка, от каквато тя ще има потребност в ролята си на нов ръководител на борда на директорите“ – се споделя в известие на Tesla за медиите. По време на преходния интервал Денхълм няма да управлява одиторския съвет.

Мъск от своя страна сподели: „Бих желал да благодаря на Робин, че се причисли към нашия екип. Изразявам уважението си. Разчитам на взаимната работа„.

Напускането на Мъск бе главното изискване от съглашението със SEC. През месец август Мъск написа в Twitter, че е подготвен да откупи всички акции на Tesla при доста висока цена от $420 на акция и по този метод да преобразува компанията от обществена в частна. След този туит, останал в историята като най-скъпият туит за всички времена, акциите на Tesla потеглиха нагоре.

SEC реши, че със своят туит Мъск е заблудил вложителите и го упрекна в шикалкавене. Последваха извънсъдебно съглашение и санкции.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР