Tesla Inc пусна на пазара по-евтин вариант на Model Y,

...
Tesla Inc пусна на пазара по-евтин вариант на Model Y,
Коментари Харесай

Тесла пуска по-евтин електромобил

Tesla Inc пусна на пазара по-евтин вид на Model Y, приближавайки цената на спортния си автомобил по-близо до тази на своя седан Model 3, който е най-евтиният автомобил на американския производител на електрически коли.

Новият общоприет Model Y е на цена 41 990 щатски $, което е единствено с 4000 щатски $ повече от базовия седан Model 3, съгласно уеб страницата на компанията (www.tesla.com/modely), представен от Ройтерс.

Акциите на автомобилния производител, които нарастнаха с над 700% през 2020 година, скочиха след новината с нови близо 5% при започване на петъчната търговия до следващ ценови връх от Щатски долар 856.

Стратосферното възходящо рали на акциите на Tesla оказа помощ на основния изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск са задмине Джеф Безос от Амазон и да стане най-богатият човек в света по време на търговията на Уолстрийт в четвъртък.

Акциите на Tesla скочиха с близо 8% в четвъртък, приключвайки търговията на равнище от Щатски долар 816, а днешното повишаване при започване на търговията на Уолстрийт с нови близо 5% докара до увеличение за пръв път на пазарната капитализация на компанията над 800 милиарда $. Това я трансформира в петата най-високо оценена компания на Уолстрийт, директно зад Alphabet Inc. - компанията-майка на Гугъл - и преди пазарната капитализация на колоса в обществените медии Фейсбук Inc.

Новите разновидности на Model Y на Tesla идват дни, откакто автомобилният производител надвиши упованията на Уолстрийт за доставките на електрически автомобили през 2020 година вследствие на непрекъснат растеж в  приемането на електрически транспортни средства, само че за малко не съумя да извърши амбициозната цел на Илон Мъск за продадени половин милион електрическия автомобил в границите на една година

фото ЕПА/БГНЕС
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР