Tesla Inc е заявила на служителите си, че временно ще

...
Tesla Inc е заявила на служителите си, че временно ще
Коментари Харесай

Тесла спира да прави един от моделите си

Tesla Inc е декларирала на чиновниците си, че краткотрайно ще спре някои производства в завода си за сглобяване на електрически автомобили в Калифорния, заяви в четвъртък организация Блумбърг, базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Според информацията на Блумбърг служащите на индустриалната линия на седана Model 3 в завода във Фремонт са били известени, че линията им няма да работи от 22 февруари до 7 март.

Не се обясняват повода за прекъсването на производството, като на този стадий няма коментар и от страна на Tesla.

Агенция Ройтерс припомня, че през януари Tesla разгласи, че може да се сблъска с краткотрайно отрицателно влияние от световния дефицит на полупроводникова техника.

Други международни производители на коли като General Motors също стопират монтажните си линии заради дефицит на процесори, защото потребителското търсене набъбна ненадейно бързо след солидния спад при започване на коронавирусната рецесия.

Производителят на чипове Samsung Electronics съобщи предходната седмица, че е спрял фабриката си в Тексас, защото тежката зимна стихия в щата е предизвикала спиране на електрозахранването. Samsung отхвърли да разпознава клиентите на своята фабриката, само че през 2019 година компанията Tesla съобщи, че нейните самоуправляващи се процесори се създават точно във фабриката на Samsung в Тексас.

Все още не ясно какви загуби във връзка с индустриалните размер или приходите ще претърпи компанията Tesla Inc. заради прекъсването на производството. Заводът във Фремонт има годишен общ индустриален потенциал от 500 000 електрически автомобил Model 3 и Model Y.

Tesla, която също по този начин има индустриални мощности в Китай, съобщи през януари, че може да успее да усили годишния си размер на продажби с повече от 50% през тази година.

Миналата седмица Tesla понижи цената на по-евтините си разновидности на Model 3 и Model Y, последното от поредност от понижения на цените в миг, когато останалите производители на коли се пробват да отвърнат с нови техни модели.

Междувременно акциите на Tesla поевтиняха внезапно при старта на днешната търговия на Уолстрийт към 716,60 за една акция, след което техният спад беше отчасти париран и те към този момент се намаляват с към 1,5% към 730 за акция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР