Tesla е доставила над 65 000 превозни средства, произведени в

...
Tesla е доставила над 65 000 превозни средства, произведени в
Коментари Харесай

Фабриката на Tesla в Китай със 100% ръст в производството

Tesla е доставила над 65 000 транспортни средства, създадени в Gigafactory Shanghai през март, впечатляваща продукция, представляваща 100% растеж спрямо миналата година, макар прекъсването на фабриката. Тези данни стават ясни, откакто Китайската асоциация за леки коли (CPCA) разгласи резултатите за регистрация на коли в Китай през март.

Те потвърдиха, че Tesla Китай има произвеждане от 65 814 транспортни средства, като единствено 60 от тях са за експорт. Това не е нещо извънредно за Китай за последния месец на тримесечието, защото Tesla се концентрира върху локалните доставки.

Това съставлява 16% нарастване от месец на месец спрямо производството на 56 515 автомобила през февруари, само че резултатите са изключително впечатляващи в съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато Gigafactory Shanghai имаше на половина по-малко произвеждане.

Освен това би трябвало да се вземе поради, че Tesla имаше не едно, а две прекъсвания на завода през март заради рестриктивните мерки на COVID-19.

Фабриката трябваше да спре за два дни в средата на март и още веднъж в края на месеца. Въпреки това, резултатът се чака да се усети през април, защото последното прекъсване на фабриката беше удължено до тази седмица.

Според данните на CPCA, 190 446 транспортни средства Tesla са пристигнали от Китай през първото тримесечие – повече от половината от 310 000 транспортни средства, които е доставил през последното тримесечие.

Това демонстрира какъв брой значим е Gigafactory Shanghai за автомобилния производител, защото в този момент надминава фабриката във Фремонт по произвеждане и се трансформира в негов главен експортен център. Очаква се Gigafactory Berlin да помогне на Tesla да разчита по-малко на Шанхай и да достави европейския пазар с транспортни средства Model Y.

Повече  може на намерите в графа Технологии.

 

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР