Термокамери на входа на парламента предлага депутатът от НФСБ Валентин

...
Термокамери на входа на парламента предлага депутатът от НФСБ Валентин
Коментари Харесай

Депутат иска термокамери в парламента

Термокамери на входа на Народното събрание предлага депутатът от НФСБ Валентин Касабов. Той заяви, че сходна мярка за учебните заведения поискали и настоятелства в Бургас и Варна.

„ Чисто превантивно предлагам да се сложат термокамери на входовете на Народното събрание. Така въпреки всичко ще се понижи заплахата от ковид “, съобщи Касабов. Той внася публично предлагането си в Народно събрание.

Цената на една термокамера в Европейския съюз е коло 25 000 евро. Имало обаче и качествени китайски разновидности за към 4500 евро. Срокът на доставката бил към 30 дни, изясни националният представител. Според него термокамерите и защитните дрехи най-малко краткотрайно следва да се освободят от Данък добавена стойност, който е 20% и покачва съществено цената. Така ще се облекчат учебните заведения и спомоществователите, които желаят да закупят устройствата за предотвратяване от короновируса, безапелационен е депутатът. Касабов счита, че следва краткотрайно да се лимитират и други визити на Народното събрание във връзка с външни лица.

Предстои приемането на доста значими закони и не може да се допусне Народното събрание да не работи. Един от тези законопроекти е обвързван със основаването на обединен център за битка с тероризма, безапелационен е депутатът от Оперативна програма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР