Термичен шок ще преживеем! Ще се стресираме! А стресът ще

...
Термичен шок ще преживеем! Ще се стресираме! А стресът ще
Коментари Харесай

Нещо тревожно се случва с времето! Проф. Рачев алармира: Това вече не е нормално

Термичен потрес ще преживеем! Ще се стресираме! А стресът ще се изрази в един леден фронт, който обаче към този момент е отминал България. Оказва се, че захлаждането няма да докара до основни превалявания. Така стартира прогнозата си за времето за идващите 14 дни проф. Георги Рачев в ефира на bTV.
Поне до 10-11 април ще е топло, дори горещо. Сутринта видях, че люлякът пред офиса е почнал да цъфти. На 2 април е малко раничко за това, а на други места в Южна България той дори към този момент е прецъфтял.
Следващата неделя можем да чакаме 25-24 градуса. Извинявайте, 7 април ще е?! Не може да е обикновено! Но и през днешния ден ще е по този начин – към 21, добави още климатологът.
„ В четвъртък ще има един леден фронт, само че не се чакат основни превалявания. Надявам се втората половина на април да има и превалявания, тъй като това би било най-нормалното нещо, а и има потребност.
В София вероятността да бъде доста топло е налице. Днешното захлаждане от 30 на 23 през април няма да се усети изключително.
Четвъртък и петък ще е малко по-хладно – денонощни температури над 13 градуси, което е типично освен да се спре парното, само че и за ранно лято. След което настъпват едно захлаждане – приказвам за идната събота и неделя, само че имам поради 18-19 градуса.
В Пловдив също ще е доста свежо. Даже, в случай че би трябвало да илюстрирам защо става дума, ще кажа, че още веднъж минаваме на това облекло вид зелка, при което непрекъснато махаш и слагаш облекла, в типичния си комичен жанр разясни проф. Рачев.
Снимките от плажа на Бургас приказват за това, че все едно е лято. А слънцето по това време, с ултравиолета, който има, е уместно за събиране на вит. Д. Само 15 минути слънчеви лъчи на лицето дава опция за синтезиране на вит. Д в организма, колкото е дневната потребност, без да имам поради храната.
Във Варна също ще е топло. Може би до идната сряда – четвъртък, изключително по обедно време, в случай че нямаш какво да правиш, можеш да се разхождаш. Типично слънчево време. Каквото ще е и във Велико Търново. Като цяло ни чака доста хубаво време и отново наблягам – към този момент не се обрисуват съществени превалявания.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР