Териториалната дирекция на изпълнителната агенция по лозата и виното в

...
Териториалната дирекция на изпълнителната агенция по лозата и виното в
Коментари Харесай

Търсят главен инспектор по лозата и виното в Монтана

Териториалната дирекция на изпълнителната организация по лозата и виното в Монтана разгласи конкурс за основен контрольор, научи BulNews.bg. Изикванията към мераклиите за поста са да имат най-малко висше обучение с бакалавърска степен по компетентност „ Технология на виното “. Минимален професионален опит е две години в области, свързани с функционалните условия за длъжността. Изисква се и добит IV-ти младши сан.
Работата на основния инспктор се състои в реализирането на надзор по спазването на условията на Закона за виното и спиртните питиета във връзка с контрола на лозовите насаждения. Той дава отговор и за условията за гроздето, предопределено за произвеждане на вино, гроздова отплата, артикули от грозде и вино и виновността за съответния регион в кръга на своята подготвеност. Освен това би трябвало и навреме да рапортува на началника на териториалното звено на Изпълнителна организация по лозата и виното за активността си. В отговорностите му са и да поддържа регистъра на лозарските стопанства в териториалния му обсег, както и да прави надзор по спазването на реда на засаждане, презасаждане, присаждане и премахване на лозовите насаждения.
С преимущество ще се смятат кандидатурите на мераклиите, които имат компютърни умения и познават българското законодателство и европейското право в региона на лозарството и винарството. Изискана минимална степен на приключено обучение:
Минималният размер на главната заплата за длъжността е 460 лв., като размерът се дефинира според от професионалния опит на спечелилия състезанието претендент, според нормативните актове, определящи образуването на възнаграждението.
Конкурсът ще бъде извършен на три стадия – на практика изпит, решение на тест и изявление. Документи се подават до 23 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР