Терасите в заведенията, които са на открито, ще могат отново

...
Терасите в заведенията, които са на открито, ще могат отново
Коментари Харесай

Кои заведения ще могат да отворят

Терасите в заведенията, които са навън, ще могат още веднъж да отворят. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на ексклузивен брифинг в Министерски съвет. Той посочи, че работата ще се позволи, в случай че бъдат обезпечени условия за съблюдаване на обществената отдалеченост – не повече от 4 индивида на една маса от едно семейство. Ако това не се съблюдава – възбраната още веднъж ще бъде наложена.

Заведения, които са доста близо едно до друго, няма да могат да отворят. Основната философия е да се съблюдава физическата отдалеченост, както и да се образова личният състав да работи в новите условия, посоци военачалник Мутафчийски. Беше коментирано и възражението на министъра на туризма Николина Ангелкова, че за някои заведения, които имат дребни тераси, няма да е стопански дейно да отварят. „ На първо място се слага сигурността и запазването на здравето. Както и обучаването на екипите да работят при живот с ковид, тъй като ние не знаем по кое време ще спре това. Но даже една трета или половината от заведенията да отворят, това отново ще е обществен живот, да изпиеш едно кафе или една бира навън. Ако разхлабените ограничения сработят – ще ги разтеглим. Ще кажем по какъв начин да работи огромен несторант на закрито при съблюдаване на избрани условия “, сподели Борисов.

Той прикани хората да не се юрнат към заведенията. Ако видят, че има доста клиенти, да изчакат, да се разходят още малко и тогава да седнат.

Днес ще бъде написана заповедта от министъра на опазването на здравето за отварянето на заведенията. След това РЗИ и БАБХ би трябвало да създадат инспекции дали са спазени условията и да дадат позволения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР