Тенисът предлага уникална комбинация от физически, психически и социални предимства,

...
Тенисът предлага уникална комбинация от физически, психически и социални предимства,
Коментари Харесай

От корта до класната стая: Образователните ползи от тениса за децата

Тенисът предлага неповторима композиция от физически, душевен и обществени преимущества , които могат доста да обогатят живота на вашето дете. От развиването на моторни умения до построяването на здрави междуличностни връзки, тенисът е спорт, който предлага доста повече от просто игра.

Тенисът е натоварен спорт , който усъвършенства освен физическата кондиция, само че и гъвкавостта, салдото и координацията. Редовните тренировки оказват помощ на децата да изградят мощни и здрави мускули, усилват издръжливостта и общата физическа редовност.

Тенисът изисква бързо мислене и непрекъснато обмисляне на тактиката , което подтиква умственото развиване и концентрацията. Спортът дава неповторима опция за децата да развият своите умения за решение на проблеми и да подобрят своята дарба за справяне с напрегнати обстановки. Тенисът също по този начин оказва помощ за понижаване на напрежението и дава здравословен излаз за страстите.

Тренирането и присъединяване в мачове на тенис дават отлична сцена за обществена взаимоотношение. Децата учат по какъв начин да работят в екип , по какъв начин да се оправят с конкуренцията по здравословен метод и по какъв начин да почитат както противниците, по този начин и съотборниците си. Участието в клубове и шампионати може да докара до трайни другарства и мрежа от връзки.

Тенисът изисква постоянно присъединяване и посвещение, като по този метод учи децата на дисциплинираност и самодисциплина . Спортът предизвиква развиването на мощна работна нравственос и учи децата на значимостта на последователността и упоритостта при постигането на задачите.

Този спорт предлага и доста благоприятни условия за развлечение и наслада . Играта е динамична и стимулираща, като дава доста моменти на задоволство и неспокойствие. Научаването на нови удари, присъединяване в игри и шампионати придават спортуващите деца възприятие за достижение и задоволство.

Тенисът предлага извънредно богат набор от благоприятни условия за развиване и напредък на вашето дете в доста аспекти. Независимо дали сте в търсене на спорт за възстановяване на физическото здраве, психическа непоклатимост или обществени умения, тенисът съставлява отличен избор , който може да обогати живота на вашето дете в дълготраен проект.

Откриха първия тенис корт със свободен достъп в Ямбол

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР