Тенденция за трайно намаляване на престъпността през 2020 г. отчитат

...
Тенденция за трайно намаляване на престъпността през 2020 г. отчитат
Коментари Харесай

МВР: Престъпността спада

Тенденция за трайно понижаване на престъпността през 2020 година регистрират Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.

В взаимно изказване на представителя на основния прокурор Сийка Милева и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов бе обявено, че през 2020 година записаните грабежи са намалели с 15%, а разкриваемостта им се е нараснала с 6,4%.

Кражбите са намалели с 19%, а с 2% се е нараснала тяхната разкриваемост. Кражбите на коли също са намалели - с 13% и има трайна наклонност за понижаване на това закононарушение.

Спадът на телефонните измами пък бележи рекордните 77% през 2020 година Умишлените убийства също бележат спад - над 50%, а разкриваемостта им се е нараснала с над 9%. От 66 умишлени убийства през м.г. единствено едно не е разкрито.

„ През предходната година бяхме изправени пред предизвикването да работим в изискванията на пандемия и все пак с помощта на ефикасното взаимоотношение сред държавните институции успяхме да отбележим сериозен спад на престъпността за гарантиране спокойствието и сигурността на всеки български жител “, уточни още Милева.

„ Много пъти бяхме питани – какъв е смисълът на тези профилирани полицейски интервенции в дребните обитаеми места, в това число за какво постоянно там са основният прокурор, министърът на вътрешните работи или основният секретар. Резултатите ясно демонстрират за какво е имало смисъл. ", разяснява Милева.

Ключов приоритет в работата на Прокуратура на Република България и Министерство на вътрешните работи продължава да бъде битката с трафика, производството и разпространяването на опиати, съобщи още Милева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР