Температури в рамките на обичайните - нормата 21-24 градуса, прогнозират

...
Температури в рамките на обичайните - нормата 21-24 градуса, прогнозират
Коментари Харесай

Времето през август: Не се очакват екстремни температури

Температури в границите на нормалните - нормата 21-24 градуса, предвиждат синоптиците за август. Екстремни стойности над 40 градуса не се чакат. Месецът ще стартира с несигурно време. Студен циклон ще премине през страната през почивните дни, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Утре ще има повече валежи, а температурите ще са 30-33 градуса, заяви синоптикът от Националния институт за метеорология и хидрология Красимир Стоев.

Студен атмосферен фронт следва през почивните дни. Преобладаващите температури в неделя ще са сред 25-30 градуса, по-ниски от нормалните. Към 8-9 август още веднъж се чакат валежи.

През първото десетдневие въздушната маса над страната ще остане неустойчива и вероятността за валежи остава, изключително за източните региони. С дребни съмнения, в множеството региони температурите ще бъдат към и малко по-ниски от нормалните за интервала. Относително по-стабилно, най-вече слънчево и умерено, с по-малка възможност за превалявания, ще бъде към средата на десетдневието. Температурите ще се покачат и станат по-високи от междинните за интервала, без да доближават рискови стойности.

През по-голямата част от второто и третото десетдневие по-голяма е вероятността атмосферата да се резервира релативно постоянна.

През множеството дни от второто десетдневие ще бъде най-вече слънчево, Краткотрайни валежи са вероятни в средата на десетдневието. Относително по-високи ще са температурите през първата половина от деседневието, след това едва ще се намалят, само че отново ще са близки до нормалните.

През третото десетдневие температурите ще останат близки и малко по-високи от климатичните правила, макар че през втората половина от десетдневието последователно ще се намаляват. Вероятност за превалявания има към 22 август и към края на месеца.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР