Темпът на растеж на пазара на гъвкавите панели, произведени по

...
Темпът на растеж на пазара на гъвкавите панели, произведени по
Коментари Харесай

Пазарът на гъвкави AMOLED-панели за смартфони забавя растежа си

Темпът на напредък на пазара на гъвкавите панели, създадени по AMOLED технологията (активна матрица с органични светодиоди) за смарт телефоните през 2018 година няма да е толкоз висок, колкото се очакваше по-рано. Това се показва в проучване на IHS Markit.

Благодарение на изхода на флагманския смарт телефон iPhone X, доставките на гъвкави мобилни устройства с AMOLED-дисплеи са се утроили – до 125 милиона единици през 2017 година и с 40 милиона през 2016 година През тази година се чака растеж от 34% (до 167 милиона единици), само че преди анализаторите смятаха, че размерът на пазара ще се усили съвсем два пъти повече.

Продажбите на iPhone X не дават отговор на упованията на пазара, основно заради високата цена на устройството (от 1000 щатски долара), което частично се дължи на високите разноски за екрана.

„Слабото търсене на iPhone X принуди производителите на смарт телефони да преразгледат своите проекти по отношение на стартирането на AMOLED-панели“, заяви старши шефа на IHS Markit Хироши Хаяс.

Китайските марки, в това число Huawei, Oppo, Vivo и Xiaomi, през 2018 година ще продължат интензивно да употребяват LCD-екрани с технологията LTPS вместо AMOLED. Apple може да преразгледа съотношението на доставките на телефони с LCD и AMOLED панели.

Целият пазар на AMOLED-дисплеи за смарт телефони (гъвкави и твърди стъклени решения), през 2018 година ще се увеличи с 14%, достигайки 453 милиона броя. Доставките на негъвкави екрани ще се усилят с няколко %, до 285 милиона копия, предвиждат откривателите.

Те също по този начин чакат, че през 2018-та търсенето на гъвкави AMOLED-панели ще пораства съразмерно на индустриалните мощности за тяхното стартиране. Освен това, за попречване на насищането на пазара от доста производители на екрани, към този момент се създават нови форм-фактори.

Съществен принос в растежа на пазара има Samsung Display, която от третото тримесечие на 2017 година стартира да доставя гъвкави AMOLED-панели за iPhone X. Освен това, предходната година, гъвкави AMOLED-дисплеи за смарт телефони и носима електроника започнаха да пускат фирмите LG Display, BOE и Kunshan Govisionox Optoelectronics, което също способства за оповестения напредък. През 2017 година, приходите от продажби на гъвкави AMOLED-панели са скочили с 250% и надвишават 12 милиарда $.

От отчета също по този начин следва, че целият пазар на екраните за мобилни телефони през 2018 година ще се състои от 2,02 милиарда пуснати продукта, което е с към 1% повече на едногодишна отминалост. Доставките на LTPS TFT LCD панели са се нараснал с 19% – от 656 на 785 милиона броя. Този сегмент ще пораства по-бързо от продажбите на AMOLED-екрани за смарт телефони от приблизително и високо равнище.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР