Темата за здравословното хранене ни е вече направо до болка

...
Темата за здравословното хранене ни е вече направо до болка
Коментари Харесай

Направете готвенето по-здравословно с тези хитри съвети

Темата за здравословното хранене ни е към този момент напряко до болежка позната, тъй като за нея не престава да се приказва, само че пък ни е една от обичаните. И културата на вярно хранене е в действителност значима, тъй като би трябвало да сме добре осведомени с какво е добре да се храним и кои храни са нездравословни.

Рядко обаче се приказва, че има и способи, с които можем, откакто сме подбрали здравословните артикули, и да ги сготвим по здравословен метод. Защото в последна сметка колкото и да е потребно за здравето броколито да вземем за пример, то престава да е такова, в случай че е сервирано панирано и плувнало в лой, нали?

Ето за какво тук подбрахме няколко съвета за по-здравословно готвене, с които ще постигнете по-здравословна кулинарна обработка на вашите ястия. Защото идва миг, в който би трябвало да дадете отмора на стомаха си от висококалорични храни и ястия!

На първо място, значимо е да споменем, че най-здравословните способи за готвене посредством подлагане на термична обработка на продуктите са посредством варене, готвене на пара, във фурна, задушаване или скара/барбекю.

С последното също не би трябвало да се прекалява, тъй като от ден на ден изказвания сочат, че при погрешно печене на продуктите на скара те могат да са даже канцерогенни.

 Здравословно хранене

По мотив изброяването на най-здравословните способи на готвене, ще прибавим, че няма да е по никакъв начин зле да разполагате и с спомагателни домашен уреди за здравословно готвене като еър фрайър, да вземем за пример. Стига да можете да си ги позволите, естествено.

Има не малко вкусни предписания, които изискват пържене или паниране. Така е, мъчно можете да избягате от този факт. В сходни случаи обаче използвайте доста малко лой и след пърженето/панирането на продуктите ги оставяйте най-малко за няколко минути да престоят върху кухненска хартия, с цел да може да се отцеди мазнината им.

В никакъв случай не използвайте наново мазнината, в която сте пържили или панирали. По-добре да изхвърлите нея в коша за отпадък, в сравнение с здравето си, нали?

Прекалено дългата термична обработка на зеленчуците безусловно изцежда от тях витамините. Като оставим настрани кореноплодните зеленчуци, както и картофите, само че съвсем всички останали са им нужни не повече от 10 мин да прелом или да се задушат.

Научете се да употребявате допустимо минимум сол за овкусяване на ястията си, както и да я добавяте единствено по време на приготвянето им. Когато добавяте сол на към този момент поизстинала храна, организмът ви ще приема прекомерно доста натрий, който в огромни дози изрично е нездравословен.

Вижте тънкости при готвене в еър фрайър.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР