Темата за БНБ е изключително важна, защото това не е

...
Темата за БНБ е изключително важна, защото това не е
Коментари Харесай

Депутат каза пред какво изпитание е изправена БНБ

" Темата за Българска народна банка е извънредно значима, тъй като това не е просто един регулатор, това е централната банка, която през идващите години евентуално ще бъде изправена пред много съществено тестване ". Това разяснява в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " депутатът от " Демократична България "  Владислав Панев:

" Знаете, че мандатът на шефа на Българска народна банка е шест години. Той е оттатък държавните управления и мандата на Народното събрание. Изпитанията са много съществени ".

" Ние ще сме очевидци през идващите години на по-рязко повишение на лихвите. Те се повишават в целия свят ", добави депутатът от Демократична България:

" Става въпрос за световна наклонност, която ще продължи. Периодът на нулеви, даже негативни лихви би трябвало да завършва и то може би за положително. Въпросът е, че ще окаже отрицателно въздействие на стопанските системи, говори се за стагфлация, т.е. интервал на нулев или отрицателен напредък и висока инфлация, което съставлява голямо предизвикателство пред цялата световна стопанска система. България и централната ни банка би трябвало да бъдат готови за този развой ".

" Не сме се отказали от предлагането да бъде изслушан Володимир Зеленски от Народното събрание на България ", разгласи Панев: " Доколкото знам това предложение е разпределено във външна комисия на Народното събрание. Предполагам ще се гледа там тази или идната седмица ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР