Темата с апартаментите се оказа най-близка до хората и действително

...
Темата с апартаментите се оказа най-близка до хората и действително
Коментари Харесай

Васил Тончев: Очакват ни изключително оспорвани избори

Темата с жилищата се оказа най-близка до хората и фактически оказа доста огромно въздействие върху електоралните настройки. Безпрецедентно е тематиката за корупцията да се слага от ръководещата партия преди избори. Корупция значи корист с власт. В последна сметка губещи са ръководещите, на този стадий те носят отговорност. ГЕРБ не би трябвало да слага тази тематика в предизборната битка. На тази бази естествено, че губи.

Това сподели социологът от Сова Харис Васил Тончев в ефира на предаването ”Всичко коз ” по Канал 3.

И в ГЕРБ и в Българска социалистическа партия има две течения и два лагера в двете партии. Виждаме държанието на премиера, който желае да избяга от тези тематики, да тушира тези кавги, в това число и с оставки и отиде към европейската тематика. Същото и в Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия връща тази тематика като съществена и загърбва другата тематика за това какво ще вършат нашите депутати, по какъв начин ще се оправят, какви политики ще отстояват. Това ще са двете съществени линии, който ще се разиграват до края на акцията. Европейската тематика ще става все по-основна и по-важна за избора на хората, така ката най-важно е хората е по какъв начин ще бъде предпазен нашия интерес в Европа, сподели още той.

На тези избори нормално гласоподават градски хора с по-висок ценз, само че в този момент европейската тематика стана по-близка до хората, в това число и поради европредседателството., счита социологът.

Това е съвсем еднакъв резултата в границите на статистическата неточност. Някои организации дадоха дребна преднина на Българска социалистическа партия. Мачът още не е завършил. Мачът се играе, не е ясно кой ще е спечелилият най-после. Очакват ни извънредно оспорвани избори. Движение за права и свободи е една непрекъсната константа, нормално 1-2 % при тях постоянно се губят в нашите проучвания, там не съумяваме да стигнем изцяло до техния електорат, разяснява Тончев последното изследване на електоралните настройки на ”Сова Харис ”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР