Новата услуга е на принципа на Google Pay и Apple

...
Новата услуга е на принципа на Google Pay и Apple
Коментари Харесай

Revolut пусна система за онлайн плащания и в България

Новата услуга е на правилото на Гугъл Pay и Apple Pay и дава опция за бързо разплащане с удостоверение от едно деяние. Бизнес клиентите на платформата във Англия, България и останалите страни от ЕИП могат да прибавят на уеб страниците си новия способ за разплащане. Таксите за Revolut Pay са конкурентни на тези на водещите български банки за техните виртуални ПОС устройства.
Бизнес клиентите на Revolut във Англия и Европейското икономическо пространство (ЕИП), в това число и България, към този момент могат да прибавят към онлайн магазините си Revolut Pay - сигурна функционалност за онлайн заплащане на артикули и услуги. Новият способ за онлайн разплащания разрешава на потребителите да вършат покупки единствено с един клик, без да прибавят всякога данните на банковите си карти.

Услугата е поредна стъпка на финтех колоса с над 20 милиона консуматори към основаването на лична екосистема за разплащания, откакто през юли разгласи Revolut Reader - читател за банкови карти, който може да бъде употребен като ПОС терминал. Така цялостният пакет е конкуренция на услуги за разплащания като PayPal, само че и банките, като таксите са под тези на огромните институции в България. Това може да я направи желана за дребни компании с онлайн бизнес или физически магазини, които постоянно се оплакват от високите комисиони, които заплащат за безналични заплащания. В България Revolut има над 220 хиляди самостоятелни и бизнес клиенти.
Реклама
Новата услуга доста прилича Гугъл и Apple Pay като функционалности. Тя дава опция на Revolut потребителите да заплащат на уеб сайтове с добавена новата функционалност като способ за заплащане непосредствено от салдото на сметките си. Плащането се удостоверява с функционалностите Face ID или пръстов отпечатък на устройството, което употребяват. Благодарение на това средствата на потребителите ще са по-защитени, като ще ги защищити от измами, показват от компанията.

Другата алтернатива за разплащане на ползвателите на услугите на финтех компанията, както и за консуматори, които нямат акаунт в Revolut, е опцията да употребяват и някоя от останалите си банкови карти, откакто в началото ги прибавят в Revolut Pay. При последващото им потребление няма да има нужда от повторното въвеждане на данните им.

От Revolut считат, че с новия способ за заплащане ще се позволи един от главните проблеми, заради които онлайн магазините губят 80% от евентуалните си поръчки. Потребителите изпитват усложнения с методите на заплащане заради въвеждане всякога на данни на картите си, неточности или приключване на времето за довеждане докрай на заплащането. Поради това се отхвърлят и напущат уеб страниците за покупка, преди да създадат поръчка.

Бизнес клиентите на основаната във Англия финтех компания, които са добавили Revolut Pay на уеб страниците си, могат да одобряват заплащания допълнително от 20 разнообразни валути.
Реклама
В прессъобщение от 12 септември от компанията показват, че таксите за потреблението на новата услуга ще са " ниски " и че няма да има месечни или скрити такива. За " Капитал " Зубин Рей не се ангажира с съответни цифри, а единствено разяснява: " Внимателно анализирахме конкурентната среда, като се фокусирахме върху световните решения, а не върху съответни банки на разнообразни пазари. " И прибавя, че " Revolut Pay идва със суперконкурентни цени по отношение на нашите съперници, отразяващи извънредно ниски такси за транзакции и супербързи скорости на транзакции ".

При инспекция на уеб страницата за бизнес клиенти на Revolut се вижда, че таксата за разплащане през Revolut Pay ще е 1% от цената на покупката плюс 0.20 паунда, които се заплащат от търговеца. За потребителя няма такса.

За съпоставяне - най-голямата банка по активи в страната, " Уникредит Булбанк ", предлага за своите корпоративни клиенти сходна услуга за виртуален ПОС с такса в размер на 1.20% до 2.00% (според типа на употребяваната карта) от цената на транзакцията, само че и годишна такса от 200 лева с Данък добавена стойност. Има обаче и 6-месечен промо интервал с такса 0.9%. Валутите, в които може да се одобряват заплащания, са левове, евро и щатски долари.

Втората банка по огромни - ДСК, предлага виртуален ПОС без годишна или месечна такса за поддръжка, а комисионата за банката при заплащане е " по договаряне " съгласно уеб страницата ѝ. 11 са валутите, в които могат да се одобряват заплащания от клиентите на онлайн магазина на търговеца, който употребява услугата на ДСК.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР