Българската агенцията си партнира директно с eвропейската централа на технологичния

...
Българската агенцията си партнира директно с eвропейската централа на технологичния
Коментари Харесай

Българската NEXT-DC поема комуникационното обслужване на Twitter

Българската организацията си партнира непосредствено с eвропейската централа на софтуерния колос в Дъблин. Първият им план е правене на апаратура на Twitter за една от най-големите софтуерни конференции в Европа Dmexco. През 2021 година NEXT-DC регистрира 2.7 млн. лева доходи или със 75% повече спрямо година по-рано.
Българската рекламна организация NEXT-DC завоюва нов огромен клиент в портфолиото си. От края на лятото компанията към този момент е измежду организациите, които работят по информационните планове на Twitter за пазарите ЕМЕА (Европа, Близкия Изток и Африка), Израел и Германия. NEXT-DC си партнира непосредствено с европейската централа на софтуерния колос в Дъблин и към този момент има първи осъществен план. В края на септември българският екип построи щанда на Twitter за една от най-големите цифрови конференции в Европа Dmexco в Кьолн.
Начало на партньорството
Още тогава задачата на организацията беше да работи повече с задгранични клиенти и по този начин да разраства и портфолиото си от услуги. Именно построените контакти в Лондон през миналите четири години оказват помощ на организацията да стигне до конкурс за обслужване на Twitter на редица пазари. След няколко месеца NEXT-DC е определена да бъде измежду сътрудниците на софтуерния колос за пазарите на ЕМЕА, Израел и Германия с едногодишен контракт с автоматизирано възобновяване. " Ние сме измежду подбора на Twitter от организации за работа по разнообразни планове. Може да създадат конкурс всред тях, с цел да изберат най-подходящата за съответното задание ", споделя пред " Капитал " Мария Тодорова, съосновател и изпълнителен шеф на организацията.

Именно на подобен вътрешен конкурс са поканени да се явят NEXT-DC през юли. Те се състезават против две немски рекламни организации, дългогодишни сътрудници на Twitter за представянето на марката на една от най-големите европейски софтуерни конференции Dmexco в Кьолн. Традиционно тя притегля над 40 хиляди гости, а огромни софтуерни компании като Гугъл, Snapchat, Pinterest показват новости към тях и реализират медийните си партньорства. От NEXT-DC са определени да изготвят представянето на Twitter и инсталацията за събитието.
Реклама Първи взаимен план
Идеята, на която стъпват от NEXT-DC е, че диалозите са в основата на платформата на Twitter и точно те продават и могат да доведат до растеж в бизнеса. За да илюстрира това, екипът на организацията основава огромен интерактивен куб, наименуван The conversation cube. От едната му страна посетителите виждат голям брой туитове, които, замахвайки с ръка могат да групират по избрани тематики. От другата страна на куба има вендинг машина с четири питиета, направени особено за събитието. След туит от Dmexco посетителите получават една от тях. " Хората не желаеха да получат напитката, тъй като е безвъзмездна, а желаеха да бъдат част от прекарването ", споделя още Тодорова. Другите две страни на куба служат за стаи за срещи на комерсиалните екипи на Twitter с евентуални клиенти.
Източник: NEXT-DC
Екипът на NEXT-DC дружно с партньорската си мрежа в България и Европа основава и реализира плана за Twitter на Dmexco. По думите на Мария Тодорова обаче най-голямото предизвикването в този план е времето, логистичното осъществяване и координацията на мултинационални екипи. " С този план искахме да дадем оптимално от себе си, с цел да се потвърдим както пред клиента, по този начин и на самото ревю. Горди сме, че Twitter доста изпъкваше като показване и дружно с клиента си говорихме, че идната година сигурно повече компании ще имат съоръжения с прекарване на събитието ", добавя тя.
Източник: NEXT-DC
В Лондон NEXT-DC продължава да оперира посредством търговски представител и постоянно работи в партньорство с английската млада организация BBD Perfect Storm. Допълнителният бизнес носи на организацията 2.7 млн. лева доходи за 2021 година или с близо 75% повече спрямо година по-рано. " След пандемията фокусът ни са клиенти, които споделят полезностите и визията на NEXT-DC, като се радваме, че все още намираме такива на световния пазар в Европа и Съединени американски щати, което е добра причина за развиването ни като екип ", споделя в умозаключение Мария Тодорова.
Свързани публикации Седмични вести за маркетинг и реклама (25 октомври) 25 октомври 2022, 13:47 Най-големите информационни организации в България 21 октомври 2022, 07:19 Рекордни вложения в цифрова реклама в България 20 октомври 2022, 18:12 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР