ТЕЛК в Ямбол спира пенсията на жена, която от години

...
ТЕЛК в Ямбол спира пенсията на жена, която от години
Коментари Харесай

ПОТРЕС! ТЕЛК в Ямбол спря пенсията на жена, която е неподвижна. Условието било да се яви на място

ТЕЛК в Ямбол стопира пенсията на жена, която от години е неподвижна и не може да излиза от вкъщи си. Близките настояват, че от комисията са сложили изискване 56- годишната жена да се яви на място. От регионалната болница в града отхвърлиха коментар.
56-годишната Нели Владова е с голям брой болести и от години съвсем неподвижна. Всичко стартира с израстък на щитовидната жлеза, след което претърпява тежка интервенция и краткотрайно губи гласа си. С годините положението ѝ се утежнява и идват да живеят в ямболското село Сламино.
За дамата се грижат брачният партньор и сина ѝ, който се връща от чужбина поради майка си. След като искра от печката едвам не запалила стаята, дамата има свирка, с която да я чуят, в случай че са на двора.
Нели Владова е с 97% неработоспособност и компаньон, само че през февруари едногодишното ТЕЛК решение изтича и получава писмо да се яви пред комисия още веднъж. Спират и инвалидната ѝ пенсията от 490 лева
Синът ѝ отива в ТЕЛК в Ямбол, с цел да изясни, че майка му не може да излиза от къщи, съгласно кардиолог и ортопед, които са я прегледали в дома ѝ. Вместо да отидат на място, от комисията държат тя да се яви и пред тях – в болничното заведение, предава бТВ.
Председателя на ТЕЛК комисията в Ямбол доктор Радостин Иванов отхвърли да беседва с екипа на медията. Директорът на МБАЛ „ Свети Панталеймон “ твърди, че казусът ще бъде преразгледан, само че не е ясно по кое време.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР