ТЕЛК-Ловеч е застрашена от закриване, тъй като тази сутрин всичките

...
ТЕЛК-Ловеч е застрашена от закриване, тъй като тази сутрин всичките
Коментари Харесай

ТЕЛК-Ловеч е застрашена от закриване заради колективна оставка на персонала

ТЕЛК-Ловеч е застрашена от закриване, защото тази заран всичките шестима чиновници са подали молби за овакантяване, удостовери доктор Румяна Нановска, шеф на регионалната многопрофилна болница "Проф. доктор Параскев Стоянов ".
Мотивите на личния състав е завръщането на работа на ръководителя на Комисията доктор Донка Минкова, която е подсъдима за взимане на рушвет за издаване на ТЕЛК решения.
Минкова е подала молба за връщане на работа в петък - 13 декември, като четири дни по-рано Окръжният съд в Ловеч е отхвърлил настояването на прокуратурата тя да бъде отстранена от служба. В момента доктор Минкова е с мярка "парична гаранция " в размер на 3000 лв., показаха от прокуратурата.
Трима лекари, една здравна сестра и двама механически сътрудници са подали едномесечно предупреждение за овакантяване. "Д-р Минкова няма по какъв начин да се върне на работа, тъй като целият ТЕЛК - състав подава оставка и няма по какъв начин единствено тя да остане и следва процедура ТЕЛК-ът да бъде закрит ", сподели още доктор Нановска.
Тя добави, че на доктор Минкова е направено предложение за преустановяване на трудовия контракт с обезщетение, като тя би трябвало да отговори в 7-дневен период документално. Директорът на болничното заведение увери, че до края на тази седмица ТЕЛК-Ловеч ще работи с естествен график и няма да бъдат връщани пациенти, след което до края на годината излизат в полагаем заплатен годишен отпуск.
В началото на идната година ще се търси решение на казуса, като на доктор Донка Минкова ще й бъде препоръчана и друга служба в болничното заведение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР