Телевизията остава важна част от живота на много хора по

...
Телевизията остава важна част от живота на много хора по
Коментари Харесай

Резултати от проучването: Телевизията остава популярна сред потребителите Novinite.bg

Телевизията остава значима част от живота на доста хора по света, осигурявайки развлечение, вести и информация. С появяването на нови технологии и платформи за стрийминг, обичайна телевизия се сблъсква с конкуренция от разнообразни източници. За да разберем по-добре отношението към малкия екран в днешния свят, ние организирахме изследване в Novinite.bg, водещ новинарски уеб страница. В тази публикация ще обсъдим резултатите от нашето изследване, което имаше за цел да дефинира дали хората към момента гледат телевизия или са минали към други форми на развлечение.

Проучване и резултати

В нашето изследване попитахме участниците дали гледат телевизия. От общо 47 дали своят вот, 23 (49%) дадоха отговор позитивно, до момента в който 24 (51%) дадоха отговор негативно. Тези резултати демонстрират, че въпреки малкия екран да не е толкоз преобладаваща, колкото преди, тя към момента заема доста място в всекидневието на мнозина.

Причини за гледане на телевизия

От 23-те участници, които са дали отговор, че гледат телевизия, бяхме любопитни да разберем за какво избират този способ на развлечение. Най-често срещаната причина, посочена от 10 респонденти (43%), беше удобството на тв приемника. Способността да се отпускате на дивана и да превключвате сред канали без изпитание направи малкия екран желан избор за доста респонденти.

На второ място, 6 респондента (26%) показаха разнообразието от налични излъчвания като съществена причина да гледат телевизия. Независимо дали става дума за телевизионни сериали, спортни събития или новинарски стратегии, участниците подчертаха богатия набор от наличие, налично посредством обичайни телевизионни услуги.

Третата най-честа причина, упомената от 4 респонденти (17%), беше общественият аспект на гледането на телевизия. Споделянето на шоута и полемиките с другари и семейство бяха значими фактори за тези участници, които допринасяха за тяхната обвързаност към малкия екран.

Причини за неизползване на тв приемника

От друга страна, 24-те участника, които не гледат телевизия, бяха помолени да обяснят аргументите си. Най-разпространената причина, посочена от 12 респонденти (50%), беше съществуването на по-удобни и налични варианти. Стрийминг услугите, видео по поръчка и онлайн наличието станаха все по-популярни, предлагайки на потребителите свободата да гледат обичаните си излъчвания и филми, когато и където им е комфортно.

Втората най-често срещана причина, упомената от 4 респонденти (17%), беше цената на кабелната или сателитната телевизия. Много участници избраха да спестят пари, като изберат по-евтина или даже безвъзмездна алтернатива за стрийминг на наличие.

Само 2 респондента (9%) показаха неналичието на време като причина да не гледат телевизия, до момента в който нито един респондент не цитира качеството на наличието като фактор. Това допуска, че даже когато има подозрения по отношение на качеството на телевизионното предаване, то постоянно се смята за задоволително поради другите му преимущества.

Въпреки възходящата известност на цифровите платформи, нашите резултати демонстрират, че малкия екран продължава да бъде значим източник на развлечение за доста консуматори. Удобството, разнообразието от наличие и общественият аспект на гледането на телевизия способстват за нейната трайна прелест. Въпреки това, защото стрийминг услугите не престават да се развиват и оферират повече благоприятни условия, евентуално е делът на хората, които разчитат само на обичайната телевизия, да продължи да понижава. Като цяло, бъдещето на малкия екран наподобява ярко, защото тя сполучливо се приспособява към изменящите се потребителски привички и желания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР