Телевизионни канали и стрийминг платформи в цял свят водят люта

...
Телевизионни канали и стрийминг платформи в цял свят водят люта
Коментари Харесай

Световни телевизии атакуват зрителите с коледни премиери

Телевизионни канали и стрийминг платформи в целия свят водят люта борба за зрителския интерес по коледните празници, когато потребителите имат повече време да застанат пред дребния екран.

Рекорден брой нови заглавия вземат участие в конкуренцията тази година - повече от 200 са неотдавна сниманите продукции, които в заглавието си съдържат думата " Коледа ", сочи филмовият интернет портал IMDB, представен от Българска телеграфна агенция. Това е двойно повече от новите коледни филми, появили се през 2016 година и четири пъти надвишава тези през 2011 година, демонстрира съпоставяне, направено от Би Би Си.

Нови продукции се вършат главно по поръчка на телевизионните канали и стрийминг платформите, до момента в който огромните студиа не разчитат толкоз на приходи от сходни продукции.

И въпреки всичко измежду коледните продукции, които вървят и в киносалоните по света, са черната комедия " Тиха нощ " на режисьора Камил Грифин с присъединяване на Кийра Найтли, Матю Гуд, Лили-Роуз Мелъди Деп и други. Тя излезе на огромен екран при започване на месеца, само че се предлага и от стрийминг платформи. Сюжетът е много друг от нормалните празнични филми: младо семейство кани на коледен обяд най-близките си другари. Никой обаче не подозира, че всички ще се изправят лице в лице със гибелта.

Добро показване се чака и от сантименталната комедия " Boxing Day ", в която Амл Амийн се изявява като режисьор и реализатор на основната роля. Той играе публицист, който се завръща от Съединени американски щати в родната си Англия за Коледа с изненада - сгодил се е и води бъдещата си брачна половинка, с цел да я запознае със фамилията си.

Комедията " Момче, наречено Коледа " ( " A Boy Called Christmas " ) пък е присъединяване на носителите на награди " Златен глобус " Маги Смит и Джим Броудбент. Филмът е изработен по книгата " Дядо Коледа " на британския публицист Марк Хейг. Той споделя историята на Дядо Коледа, само че показана през очите на малко момче.

Българското предложение за празниците е филмът " Чичо Коледа ", което към този момент е по кината. Режисьор е Ивайло Пенчев, а в основната роля е артистът Филип Аврамов. Мъж с амнезия, облечен като Дядо Коледа, се пробва да разбере самоличността си благодарение на сираче, което мечтае за семейство. Детето назовава своя сателит " Чичо Коледа ", до момента в който двамата се впускат в разнообразни завършения.

Актрисата с български корени Нина Добрев е звездата в един от коледните филми на стрийминг платформата Нетфликс. Тя взе участие в сантименталната комедия " Love Hard ". Героинята й пътува из Съединени американски щати, с цел да отпразнува Коледа дружно с човек, с който се е срещнала онлайн. Пристигайки обаче тя открива, че е станала жертва на машинация, само че подписва договорка с мошеника.

Нетфликс предлага на потребителите си и " Дворец за Коледа " ( " A Castle For Christmas " ) с присъединяване на Брук Шийлдс. Актрисата се превъплъщава в ролята на американска писателка, която потегля по следите на корените на семейството си и стига до палат в Шотландия. Освен с проблеми, там тя се среща и с любовта.

Друга празнична продукция е " Дядо Коледа се завърна " ( " Father Christmas Is Back " ), в която вземат участие Джон Клийз, Келси Грамър и Лиз Хърли. Семейна история за взаимоотношенията сред четири сестри, които враждуват между тях, и татко им, завърнал се за празниците в имението им в Йоркшир.

Дисни плюс предлага " Home Sweet Home Alone " - римейк на коледната класика " Сам у дома ". Продукцията споделя приключенията на дребния Макс Мърсър, който е останал самичък в дома си и се постанова да го отбрани от натрапници.

Абонатите на Епъл Ти Ви плюс пък имат опция да гледат " Twas The Fight Before Christmas ". Филмът е за фен на ярките коледните светлини и декорация, чийто празнични концепция срещат съществено отрицание от съседите.

Сред новите празнични заглавия по HBO Макс е " 8-Bit Christmas ". Продукцията е по едноименния разказ на Кевин Якубовски. Историята се развива през 80-те години и е за десетгодишно дете, което се пробва да се снабди нова система за видеоигри за Коледа. В актьорския състав са носителят на премиите " Златен глобус " и " Еми " Нийл Патрик Харис, Стив Зан, Джун Даян Рафаел и други.

Телевизионният канал " Холмарк " предлага на феновете си 41 премиерни заглавия тази Коледа, като излъчването им стартира още през в края на октомври.

И въпреки всичко, макар огромният брой нови заглавия, коледният сезон не може да мине без класическите " Наистина обич ", поредицата " Сам у дома ", " Коледата невъзможна ", " Тайните служби на Дядо Коледа " и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР