Телевизионен екип от Бразилия снима филм за родопското кисело мляко

...
Телевизионен екип от Бразилия снима филм за родопското кисело мляко
Коментари Харесай

Млякото на Момчиловци е хит в Бразилия

Телевизионен екип от Бразилия снима филм за родопското кисело мляко и дълголетието в Момчиловци. След триумфа на млякото с марка „ Момчиловци ”, създавано в Китай, селото оказва се към този момент на три континента.  

Герой във кино лентата на бразилската телевизия „ Глобул ” е 92-годишният Стоян Шукеров. Чужденците гостували в дома на дълголетника и го разпитали по какъв начин живее и с какво се храни. Мъжът посрещнал гостите с родопски песни,  разказал на публицистите, че няма ден, в който да седне на масата без родопското кисело мляко. 

Екипът на най-гледаната бразилска телевизия е за три дни в страната ни. В състава му са както публицисти, по този начин и академик, който изследва въздействието на лактобацилус булгарикус върху здравето и дълголетието. 

Снимките за живота на родопчани очаровали бразилските водещи, които разказали, че са чели и чували за Момчиловци и китайското мляко с име на селото. 

Сред най-интересните за журналистическия екип и лекаря подиуми били заквасването на обичайно кисело родопско мляко от локална жена, облечена в родопска носия. За да усетят вкуса на родопската кухня, гостите били почерпени с същински пататник. 

Бразилците останали очаровани от хубостта на природата в Родопите, когато се изкачили на рид над Момчиловци. В документалния филм те ще включат фрагменти от кръста и множеството параклиси над селото, аязмото с лечебна вода и музея на Момчиловци, както и от Пътеката на дълголетието.  

В красивото родопско село филми към този момент снимаха екипи от Китай и Япония.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР