Телекомът показа на живо практическите възможности на мрежата5G – това

...
Телекомът показа на живо практическите възможности на мрежата5G – това
Коментари Харесай

Виваком има готовност да пусне 5G през 2020 г.

Телекомът сподели онлайн практическите благоприятни условия на мрежата

5G – това е висока скорост, голям потенциал за свързване на устройства и пренебрежимо малко времезакъснение, съобщи Атанас Добрев, основен механически шеф на Виваком
(снимка: Виваком)

Виваком е подготвен софтуерно за стартиране на действителна 5 G мрежа, стана ясно през днешния ден от проява на телеком оператора. Освобождаването на нужния честотен запас ще даде опция за създаване и развиване на мрежата още през 2020 година

„ Съвременното общество е на прага на идната софтуерна гражданска война, която ще обхване всички сфери. Именно връзките са в основата на тази гражданска война. Мрежата от пето потомство ще докара до цифровата промяна, която е нужна и неизбежна ”, сподели основният изпълнителен шеф на Виваком – Атанас Добрев.

5G – това е висока скорост, голям потенциал за свързване на устройства, пренебрежимо малко времезакъснение, което способства за мълниеносен транспорт на големи размери данни, уточни основният механически шеф Радослав Златков.

По неговите думи, „ мрежата е в основата на пет генерални промени – тя обезпечава нараснала работливост, предвидимост и ръководство на процесите, безграничен брой свързани устройства, опция за развиване на нови промишлености, сегментиране на мрежата ”.

В лабораторни условия Виваком е постигнал скорост 2 104 Mbps в 5G мрежата си
(екранна фотография: Виваком)

Предимствата на мрежата от ново потомство са големи – тя ще способства за  автоматизация на индустриалния цикъл, за всеобщо развиване на умните градове и техните съществени характерности като видеонаблюдение, надзор на трафика, мониторинг на околната среда, мъдро паркиране, мъдро сметоизвозване. Ще направи действителност умния дом.

И още – с помощта на 5G мрежата, дигитализацията на образованието ще стане факт посредством всеобща досегаемост от разнообразни географски точки. Огромно е приложението на 5G мрежата и в развлекателната промишленост – правене на музика от разстояние, гейминг, потребление на добавена и виртуална действителност.

В лабораторни условия Виваком е постигнал скорост 2 104 Mbps в 5G мрежата си. Пред повече от 100 души през днешния ден компанията показва приложение на 5G в областта на образованието – бърза връзка, опция за свързване на доста устройства, нулево закъснение на преноса на данни.

Гостите наблюдаваха по какъв начин протича цифровото отдалечено образование благодарение на учители и възпитаници, ситуирани на разнообразни места. Урокът се организира посредством интерактивна дъска и таблети и потвърди опциите и приложимостта на отдалеченото образование в действителния образователен час.

Част от събитието беше и концерт онлайн. Популярните реализатори Любо Киров и Павел и Венци Венц, които бяха ситуирани на разнообразни географски местоположения, изпяха най-новия си шлагер „ Не бих могъл ” в синхрон и без никакво закъснение на звука и картината, каквото е невероятно с актуалните мрежи.

Зашеметяваща беше и третата проява – свободно рухване от 1000 метра, което гостите следиха през VR очила, с помощта на светкавичния транспорт на данни и потенциала на 5G мрежата. Скокът с висока доза адреналин беше изпълнен от Веселин Овчаров – сложил голям брой международни върхове в парапланеризма.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР