Телекомът е готов да посрещне новия стандарт за мобилни мрежиПо

...
Телекомът е готов да посрещне новия стандарт за мобилни мрежиПо
Коментари Харесай

Мтел демонстрира над 2Gbps по 5G технология

Телекомът е подготвен да посрещне новия стандарт за мобилни мрежи

По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G

Мтел сподели за пръв път у нас работеща 5G технология. Специалното събитие включваше високоскоростен тест на 5G, VR проява и балансиращи индустриални роботи.

Очаква се този нов метод за връзка да докара до доста нарастване на интернет скоростта в мобилните мрежи от над 10 Gbps, показаха от телекома. По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G.

VR опитът показа стрийминг на наличие с 4К резолюция без никакво закъснение. С помощта на специфични роботи, които балансират топка върху равна повърхнина, беше онагледено ниско забавяне от към 1 милисекунда, което се реализира в 5G мрежа.

„ Важна цел на 5G мрежите е да понижат закъснението на връзката, с цел да станат вероятни приложенията, работещи в действително време. Времето за продан на информация сред самостоятелни коли или роботи да вземем за пример ще бъде към милисекунда, с цел да могат те да станат неразделна част от живота ни ”, разяснява Тодор Ташев, основен механически шеф на Мтел.

Специалното събитие включваше високоскоростен тест на 5G, VR проява и балансиращи индустриални роботи

Компанията чака 5G стандартът да бъде избран през 2018 година и твърди, че има подготвеност да внедри технологията незабавно щом са налични устройства, които го поддържат, и разполага с нужните честоти. Това ще бъде мрежа на мрежите, която ще сплоти всички съществуващи стандарти и ще разреши развиване на технологиите на бъдещето – свързаната подвижност, цифровата медицина и интелигентните заводи, разясни Ташев.

Мтел е вложила над 130 млн. лв. в 4G мрежата си от старта й през 2016 година, в партньорство с Nokia. Повече от 800 000 са дейните 4G консуматори на телекома. През ноември 2017 година Мтел внедри с 30% по-бързата 4,5G мрежа в зимните курорти, която употребява технология за „ сливане на честоти ” (Carrier Aggregation).

Същата технология ще бъде внедрена и в цялата страна до края на лятото тази година. Текущите вложения и подготовка на мрежата ще разрешат бърз ъпгрейд към 5G, когато това е допустимо, прецизираха от Мтел, част от А1 Group.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР