Телефонните измамници отново са в крак с времетоЗаради войната в

...
Телефонните измамници отново са в крак с времетоЗаради войната в
Коментари Харесай

Войната в Украйна роди нов вид измама

Телефонните измамници още веднъж са в крайник с времето

Заради войната в Украйна те към този момент са пуснали в деяние нова лъжлива скица, която залага на солидарността и състраданието, написа, осведомена от свои източници.

Схемата е следната - измамникът звъни, а когато жертвата вдигне, стартира да приказва с съветски акцент и да плаче. Това незабавно влияе, а историята му - два пъти повече.

Ало измамникът влиза в ролята на украински емигрант. Разказва прочувствено по какъв начин е татко на две дребни деца, по какъв начин гърмят бомби непрекъснато, по какъв начин къщата му била разрушена. После желае пари през сълзи, с цел да се добере до България. Там имали родственик, който щял да ги приюти.

Именно на него би трябвало да се дадат пари, с цел да ги избави - да отиде до границата и да ги прибере. Обикновено се желаят сред 1000 и 3000 лева, в случай че жертвата се хване на въдицата. "Спасителят " на "бежанците " е в действителност помощникът на ало измамника. Той отива на уговорено място, прибира парите и изчезва.

Сценарият се играе и с жена. Женски глас плаче и споделя сходна история - че е бременна и има малко дете с нея. Крият се, бягат от войната и ѝ би трябвало финансова помощ да оцелее.

Жертвите са на инцидентен асортимент, само че схемата е извънредно хитра поради обстоятелството, че жителите на Пловдив и страната се втурват да оказват помощ с каквото и както могат на бягащите от войната.

35-годишен пловдивчанин е една от определените жертви на тази машинация. "Звънна ми телефонът, подвигнах. Жена плаче и не стопира. Казах ѝ да се успокои. Говореше с акцент. След като сякаш се по успокои, стартира да ми споделя, че бяга с дете от Украйна, че не са я евакуирали, че скоро ще ражда и така нататък Аз постоянно съм подготвен да оказа помощ. Предложих да потегли с колата и да ги взема откъдето ми каже. Тя обаче сподели, че транспорт ще откри, само че ѝ трябват пари. Оттук започнах да се колебая. В този миг приемаш всякаква помощ, а не подбираш.

Започнах да ѝ задавам повече въпроси - по какъв начин се споделя, от кой украински град е, къде е брачният партньор й, по какъв начин се споделя детето й. Започна да пелтечи, да се обърква в лъжите си. Направо ѝ затворих телефона. Срамота е да употребяват тежкото състояние сега ", разяснява той и пожела да остане неизвестен.

Пловдивчанинът изиска да предизвести всички да внимават и да не се доверяват сляпо на сходни истории.

Мишена на измамниците са хора от всякаква възраст - както млади, по този начин и пенсионери.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР