Телефонните измами минаха на нов етап в развитието си. Ало

...
Телефонните измами минаха на нов етап в развитието си. Ало
Коментари Харесай

Ало измамниците с нова схема

Телефонните измами минаха на нов стадий в развиването си. Ало обирджиите стават все по-изобретателни и употребяват технологиите по всевъзможен метод в своя изгода. Нови подли измамници нападат лековерните притежатели на смарт телефони, алармираха бдителни пловдивчан, написа " Марица ".

Този път шмекерите, подготвени да ни източат парите, вкараха в схемата и държавното сдружение " Български пощи ". Те разпращат подправени MMS-и до случайни клиенти. В мултимедийните известия, предопределени за заблудата, майсторски е копирано логото на Пощите и това ги прави да наподобяват достоверни.

Текстът гласи, че се организира лотария и всяка сряда се раздават 10 смарт телефона на късметлиите. Уловката е, че за присъединяване в лотарията човек би трябвало да изпрати в противоположна телеграма данните от дебитна или кредитна карта. От държавната компания са безапелационни, че не организират никакви томболи с награди, а още по-малко изискват персонални данни от банкови карти. Това е следващата фишинг офанзива.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР