Телефонни разговори с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен

...
Телефонни разговори с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен
Коментари Харесай

Борисов се чу с Урсула и Мишел

Телефонни диалози с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел организира министър председателят Бойко Борисов. Целта бе да разиска с тях  конюнктура по границите.

Акцент в позицията на премиера бе, че България прецизно съблюдава уговорките си по защита на външните граници на Европейския съюз, само че това не може да бъде същността на едно трайно решение. Борисов е безапелационен, че от основно значение е решаването на миграционните проблеми да се прави на правилата на солидарността и споделената отговорност.

Министър-председателят изрази убеденост, че дипломацията, а не оръжията би трябвало да решат рецесията. По думите му е належащо да се покаже на всички европейски жители, че проблемите могат да бъдат решени с разсъдък, а не с война. Премиерът съобщи, че Европа се нуждае от решения, които могат да бъдат реализирани единствено в разговор с всички наранени страни, сблъскващи се с мигрантския поток на първа линия, в това число Турция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР