Телефонен разговор с Ирина Венедиктова, главен прокурор на Украйна, проведе

...
Телефонен разговор с Ирина Венедиктова, главен прокурор на Украйна, проведе
Коментари Харесай

Гешев се свърза с украинската си колежка, декларира подкрепа

Телефонен диалог с Ирина Венедиктова, основен прокурор на Украйна, организира българският обвинител номер една Иван Гешев, оповестяват от прокуратурата.

Гешев е изразил взаимност с сътрудниците си и украинския народ. Главният прокурор е подчертал, че българската страна работи в синхрон със страните-членки на Европейския съюз и НАТО.

Като е отбелязал, че суверенитетът и независимостта на Украйна в интернационално приетите й граници е реалност, който би трябвало да бъде тачен, Гешев е изразил готовността на българската прокуратура да спомага по разрешаване на въпроси, зародили в спешната обстановка, съгласно правилата на интернационалното право.

Иван Гешев е подчертал готовността на българската прокуратура да поддържа украинските си сътрудници, в това число като реализира всички нужни дейности от нейна подготвеност, свързани с използване на глобите, наложени по отношение на съветската страна и обособени нейни жители.

В телефонния диалог, извършен по самодейност на украинската страна, Иван Гешев е удостоверил и изразената при визитата му в Киев в края на 2021 година поддръжка за украинската прокуратура в задачата им за отстояване на стабилността и справедливостта в страната в духа на демократичните полезности и господство на правото.

На фотографията: Ирина Венедиктова и Иван Гешев в Киев, декември 2021 година

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР