Телата ни се променят през всеки сезон. Те реагират на

...
Телата ни се променят през всеки сезон. Те реагират на
Коментари Харесай

Странни неща, които се случват с тялото ни през лятото

 Телата ни се трансформират през всеки сезон. Те реагират на промени в климата, атмосферните условия, топлината или студа. В тях се случват процеси, които въздействат на здравето ни, на силата и на това по какъв начин се усещаме в другите интервали от годината.

Лятото наближава и би било любопитно да разберем по какъв начин тялото ни се трансформира през този сезон.

Какви странни промени се случват с тялото през лятото?  

През лятото може да имате по-лош мирис

В горещите летни дни се изпотяваме повече, губим повече вода от тялото си. Леката форма на дехидратация, която се случва много по-лесно през топлия сезон, в сравнение с през студените дни, провокира сухота в устата. Когато в устата има по-малко количество слюнка е допустимо бактериите, живеещи в устната празнина да се размножат. Това провокира и поява на по-лош мирис през лятото, в сравнение с през другите сезони.

Ръцете ви може да миришат по-лошо

Изпотяването през лятото визира доста постоянно и дланите. Това може да провокира неприятна миризма, която да усещате по-отчетливо в топлите месеци. Изпотяването основава среда за разгръщане на бактерии, които в композиция със замърсяванията по ръцете могат да провокират противен аромат. Мийте ръцете по-често.

Може да имате по-ниско кръвно налягане

Горещината през лятото провокира разширение на кръвоносните съдове, което може да понижи кръвното ви налягане. Ако по принцип сте с ниско кръвно налягане, това може да сътвори предпоставки за прилошаване. Хидратирайте се добре. Пийте повече вода през лятото и не пропускайте да се храните с повече плодове и зеленчуци, богати на скъпи минерали, като калий и магнезий. Те способстват за нормализирането на стойностите на кръвното налягане. 

Може да се чувствате по-депресирани през лятото

Противно на упованията, през лятото може да се чувствате по-депресирани. Може да мислите, че зимата е депресивен сезон, само че през лятото тези чувства могат да се засилят. Според проучване, оповестено в Psychiatry, страдащите от сезонни афективни разстройства се усещат по-депресирани при промяната на сезоните, изключително през лятото спрямо настъпването на зимата.

Метаболизмът се забавя през лятото

През зимата, когато температурите са ниски, метаболизмът се ускорява, тъй като тялото се стреми да направи всичко допустимо, с цел да се стопли. За произвеждането на задоволително топлота са нужни повече калории, които тялото изгаря, с цел да компенсира студа. През лятото този механизъм се забавя, тъй като на открито е топло и тялото не се нуждае от спомагателна сила, с цел да се стопли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР