Тел Авив. Премиерът на Израел Нафтали Бенет подкрепи препоръката на

...
Тел Авив. Премиерът на Израел Нафтали Бенет подкрепи препоръката на
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: В Израел препоръчаха четвърта доза ваксина за възврастните и медицинския персонал

Тел Авив. Премиерът на Израел Нафтали Бенет поддържа рекомендацията на специалисти от Министерството на здравеопазването за използване на четвърта доза от имунизацията против ковид на хора на 60 и повече години и на медицински служащи, оповестява изданието The Jerusalem Post , като се базира на публична информация.

„ Във вторник вечерта министър-председателят Нафтали Бенет приветства решението на експертната група на [израелското министерство на здравеопазването] за противопоставяне на пандемията да се стартира използването на четвъртата доза ваксина на хора на възраст 60 и повече години и на медицински личен състав в Израел “, се споделя в изказването.

„ Това е страхотна вест, която ще ни помогне да преодолеем вълната от „ Омикрон “. Гражданите на Израел бяха първите в света, получили третата доза ваксина. Ние продължаваме да бъдем пионери с четвъртата доза “, оповестиха от офиса на Бенет във връзка решението на специалистите на здравното министерство.

Във вторник вечерта Бенет организира първото за този месец съвещание на държавната комисия за противопоставяне на ковид. На него бяха разисквани по-нататъшни стъпки за попречване на разпространяването на варианта „ Омикрон “ в страната. В същия ден Министерският кабинет на Израел утвърди разпоредба, съгласно която 50% от чиновниците в обществения и публичния бранш ще бъдат трансферирани на отдалечен режим на работа от 26 декември за интервал от един месец.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР