Текст: Илияна Ангелова За проекта “Изграждане на ефективна социална инфраструктура за

...
Текст: Илияна Ангелова
За проекта “Изграждане на ефективна социална инфраструктура за
Коментари Харесай

Седем нови социални услуги стартира Община Пловдив

Текст: Илияна Ангелова

За плана “Изграждане на ефикасна обществена инфраструктура за даване на 7 нови обществени услуги в Община Пловдив “ описа за  „ Марица “ зам.-кметът по “Спорт, юношески действия и обществена политика ” Георги Титюков. Проектът е по Оперативна стратегия „ Региони в растеж  2014-2020 година “.

Социалната инфраструктура включва 2 центъра за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания; преходно жилище за деца между  15-18 г.; наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 години; Център за социална подкрепа за деца и фамилии, с опция за незабавен прием; дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните семейства; дневен център за поддръжка на деца с тежки множествени увреждания и техните фамилии.

Безвъзмездната финансова помощ е 2 391 600 лева с Данък добавена стойност, от които  2 032 860 лева с Данък добавена стойност съставляват принос на ЕФРР в размер на 85% от общата му стойност. 358 740 лева с Данък добавена стойност са съфинансирани от държавния бюджет.

Отделно от това е извоюван и план на стойност 1,5 милиона лв. БФП (безвъзмездна финансова помощ) по Оперативна програма РЧР за заплатите на личния състав и издръжката - ток, отопление, вода и така нататък

Последните три от услугите ще са в едноетажната постройка, монумент на културата, на първото сиропиталище в България. То е издигнато през 1878 година, незабавно след Руско-турската освободителна война. Разрушава го Чирпанското земетресение. По-късно то е възобновено и е разширено, споделя общественият зам.-кмет. и прецизира, че това е някогашният дом " Рада Киркович " на ул. " Димитър Цончев " 11.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР