Текат процеси по вкарване на България в сивия списък на

...
Текат процеси по вкарване на България в сивия списък на
Коментари Харесай

Даниел Митов изригна: В България няма инвестиции заради управлението на Кирил Петков

„ Текат процеси по вкарване на България в сивия лист на страните, които не се оправят с прането на пари. Ще сме паралелно до страни като Буркина Фасо. Това значи да секнат тотално задграничните вложения. “
Това разяснява зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред БТВ.
Според него от „ Продължаваме промяната “ са спомогнали за това, защото са показали уязвимост и по тази причина в този момент България може да влезе в сивия лист. Той добави, че „ вложения не валят поради последните години на ръководството на Кирил Петков.
„ Ако слушате избрани партии, в България няма нищо друго с изключение на корупция, в случай че слушате други – въобще няма. България не се разграничава изключително от другите демократични страни “, сподели още Митов. По думите му би трябвало да се разграничават обвиняванията от измислиците и клюките. В някои страни има съществени предварителни защити против корупция. Хората би трябвало да знаят министър председателят с кого се среща, по кое време и къде, посочи той. Митов разяснява и инфлацията, като съобщи, че е била генерирана през последните две години по време на държавното управление на Кирил Петков.
„ През 1997 година се вкара валутен ръб, само че в този момент непрестанно се раздават пари. Това още повече генерира инфлацията. До края на годината тя ще удари повече от 20% “, предвижда Митов. Според него ГЕРБ отива на избори за успеха. Той добави, че с Политическа партия мъчно може да намерят общи точки.
„ Нашите съперници не желаят постоянен кабинет, те желаят локални избори. Те приказват, че някой щял да ни натисне да ги поддържаме, само че това е невероятно. Смятаме този път да получим толкоз гласове в Народното събрание, че да можем да предложим ясна стратегия и държавно управление “, сподели още той.
„ Ако това не е допустимо поради изборни резултати през разпределението, сигурно ще е опитаме да намерим формула, каквато разрешава парламентарната народна власт “, добави Митов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР