Тежкотоварните камиони ще плащат такси за преминаване и по второкласните

...
Тежкотоварните камиони ще плащат такси за преминаване и по второкласните
Коментари Харесай

От 1 юли въвеждат тол такси и за второкласните пътища |

Тежкотоварните камиони ще заплащат такси за прекосяване и по второкласните пътища, новата цена ще влезе в действие от 1 юли, заяви вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

" Можех да си спестя главоболията и да продължим да се возим за 0 стотинки по второкласните пътища, както направиха всички мои прародители, само че това няма да реши проблемите на инфраструктурата. Напротив, проблемите ще се задълбочат, в случай че продължаваме да се снишаваме ", съобщи той.

Представителите на превозвачите показаха противоречие с подхванатите от Министерство на регионалното развитие ограничения и пресметнаха, че нарастването за тях ще бъде съвсем тройно.

Днес в районното министерство се организира второ публично разискване на измененията в Закона за пътищата и на цената за таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа дружно с представители на браншовите организации. Поканени са да участват всички браншови организации и представители на дребните и междинните превозвачи в България.

Предложенията плануват нарастване на обсега и цената на системата за възнаграждение на такси за придвижване по републиканските пътища.

" Става дума за възобновяване на справедливостта. Няма друга страна, в която да се събират повече пари от винетки, в сравнение с от тол такси и не може водачите на леки коли да заплащат повече от водачите на тежкотоварни. Който наврежда повече на пътната настилка, би трябвало да заплаща повече, в това съм уверен ", съобщи вицепремиерът Гроздан Караджов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР