Тежко наказание грози част от феновете на унгарския национален отбор

...
Тежко наказание грози част от феновете на унгарския национален отбор
Коментари Харесай

Две години наказание за унгарски фенове заради расизъм

Тежко наказване грози част от почитателите на унгарския народен тим по футбол. На последователите, скандирали расистки обиди по време на мача с Англия (1:1) на " Уембли " от квалификациите за международното състезание, ще им бъде наложена възбрана да участват на спортни събития в идващите 2 години.

Преди срещата в Лондон домакините по традиция коленичиха на терена в символ на поддръжка към придвижването за тъждество, без значение от цвета на кожата. Унгарската агитка освирка този жест, а по време на мача се чуха и други обиди от бранша на гостите. Стигна се дори до кавга с служителите на реда.

Снимка: Reuters

От Унгарския футболен съюз оповестиха след мача, че всички лица, разпознати от полицията като създатели на расистките викания и намеци, ще бъдат осъдени.

Това не е първият път, в който унгарските почитатели си навличат наказания. Англия гостува в Будапеща през септември 2021 година и тогава част от футболистите бяха замеряни с бутилки, а Рахийм Стърлинг и Джуд Белингам се оплакаха от викания против тях на расистка основа. Наказанието беше един домашен мач пред празни трибуни - загубата от Албания с 0:1 на 9 ноември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР