Тежко е положението в български град в Северозападна България.Завлечени коли,

...
Тежко е положението в български град в Северозападна България.Завлечени коли,
Коментари Харесай

Ад в Берковица! Къде вилнее градушката /СНИМКИ/

Тежко е ситуацията в български град в Северозападна България.

Завлечени коли, отпадъци и кал по улиците. Това демонстрират фрагменти, публикувани от Meteo Balkans,  запечатали провалите от водното злополучие, връхлетяло Берковица.
-->
 Първи СНИМКИ демонстрират вредите след бедствието в Берковица

Лек автомобил е пренебрегнат от в канавка от силата на водата. Покрай коритото на водоем е изкъртено железно ограждение и са довлечени голям брой отпадъци. По някои от улиците има слой кал.

Заради пороите река преля в град Берковица, този следобяд. Бяха евакуирани са хора. Има отнесени улици и мостове, както и наводнени къщи.

Водата е влачила бус близо 200 метра, забивайки го в една от къщите в квартала. Според първични оценки няма къща по поречието на реката, в която да не е влезнала вода. Кадри, снимани от очевидци, демонстрираха и по какъв начин водачи се бореха с водната буря, а някои  коли бяха влачени от водата.

Не се оповестява за потърпевши хора. Най-тежко е положението в квартал „ Раковица ”.

Градушка е блъснала част от страната този следобяд. Ледени парчета са се изсипали над село Говедарци, което се намира в Югозападна България.

За това оповестяват от Meteo Balkans. В своята страница те популяризират и фрагменти, запечатали естественото събитие. Земята в обитаемото място е побеляла.

Към момента не се оповестява за вреди от бедствието.

 

През утрешния ден ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на обособени места в западните региони от страната ще има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 24° и 29°, в София - към 24°.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 12°.

Не се чакат градушки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР