Тежките сражения по бойните полета в конфликта между Азербайджан и

...
Тежките сражения по бойните полета в конфликта между Азербайджан и
Коментари Харесай

Няма мир - нов бой между Армения и Азърбайджан

Тежките сражения по бойните полета в спора сред Азербайджан и Армения за противоречивия район Нагорни Карабах не стопират макар наново оповестеното преустановяване на огъня, влезнало в действие през уикенда, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Двете страни взаимно се упрекват за нарушение на филантропичното помирение, контрактувано при посредничеството на Русия.

оповестява за стотици убити, което прави новия боен гърмеж най-смъртоносния от войната, която двете някогашни руски републики водиха в края на 1980-те и началото на 1990-те години.

Според чиновници в популации с арменци Нагорни Карабах, който се намира на азербайджанска територия, от 27 септември до момента са убити 729 техни бойци и още 36 цивилни жители. Азербайджан не е давал информация за военните си загуби, само че твърди, че до момента са починали 60 цивилни, а 270 са ранени.

В последните сражения са били употребявани тежка артилерия, ракети и дронове. Те не престават макар нееднократните интернационалните апели за прекъсване на военните действия
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР