Тежки природни бедствия в Съединените щати. Седмата поредна буря в Калифорния

...
Тежки природни бедствия в Съединените щати.
Седмата поредна буря в Калифорния
Коментари Харесай

Мащабни наводнения и торнадо в Калифорния и Алабама взеха десетки жертви

Тежки естествени бедствия в Съединените щати.

Седмата поредна стихия в Калифорния от Коледа насам донесе тежки порои, които досега са лишили живота на минимум 19 души. Торнадо в Алабама взе други 9 жертви.

В Сан Франциско, както и в градовете Оукланд и Стоктън са регистрирани рекордни превалявания, заяви Националната метеорологична работа. Тъй като през уикенда и през идната седмица в Калифорния се чака още неприятно време, губернаторът Гавин Нюсъм и други държавни и федерални чиновници приканиха жителите да са подготвени за нови наводнения и вреди.
Вече преживяхме няколко огромни и разрушителни стихии, а на път са още. Те не престават да бъдат рискови и съставляват опасност за общностите в целия щат Калифорния. Наводнени са хиляди домове и инфраструктура. Съобщава се за разкъсване на насипи и големи кални свлачища. Ще има още ураганни ветрове в доста от нашите общини. Имаше и торнадо в Северна Калифорния. Водата може да продължи да се повишава и откакто бурите отминат. Така че посланието ни е ясно - апелирам, следете ситуацията към вас.
Нанси Уорд, шеф на Службата за изключителни обстановки на Калифорния

Издаден е заповед за евакуация на към 6000 души, други към 20 000 души са без електричество. Най-малко 10 000 хектара аграрни земи са застрашени от наводнения, заяви Националната метеорологична работа. В някои елементи на Северна Калифорния бяха потопени коли, изкоренени дървета и отнесени покриви на къщи.

Поредната стихия ще донесе мощни превалявания и значителни снеговалежи в планините - с пориви напразно до 100 км/ч и заплаха от изтръгване на доста дървета и спиране на електрозахранването, предизвестиха службите. Губернаторът благодари на членовете на Националната армия на Калифорния за разчистването на отломките след голямото калното свлачище. Очакват се оценките на вредите, които към този момент са почнали, да надвишават 1 милиард $.

Най-малко 9 са към този момент жертвите на торнадата, които пометоха къщи и станаха причина за прекъсването на тока за десетки хиляди семейства в югоизточните елементи на Съединени американски щати. Най-малко пет торнада бяха регистрирани в централните елементи на щата Алабама. В окръг Отога управляващите търсят изчезнали хора и се чака броят на жертвите да нарасне. Торнада имаше в целия регион от Мисисипи до Джорджия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР