Тежката обстановка тепърва започва. Довечера валежите в цялата страна ще

...
Тежката обстановка тепърва започва. Довечера валежите в цялата страна ще
Коментари Харесай

Meteo Bulgaria алармират: Не излизайте навън, нощта ще е тежка и рискова. Лошото тепърва предстои

Тежката конюнктура занапред стартира. Довечера преваляванията в цялата страна ще се засилват и ще са интензивни. Вятърът от север-северозапад ще се усилва, по изгрев в цялата страна към този момент ще е плевел, в североизточните региони ураганен. Не излизайте на открито, нощта ще е тежка и рискова, предизвестяват от Meteo Bulgaria.
В събота денем от запад на изток захлаждането продължава, дъждът мина в сняг на от ден на ден места като през нощта против неделя това ще се случи и на югоизток, в това число по морския бряг.
Количествата ще са обилни, в по-голямата част от страната сред 30 и 80 л/кв.м. Реките ще покачат равнищата си, има заплаха от разливи и наводнения.
С усилването напразно от северозапад виелици и навявания на преспи, изключително по проходите и в североизточните региони, където поривите още веднъж ще доближават и надминават 100 км/ч. Смущения и проблеми по ел. мрежа. В планинските региони ще има и заледявания. Заради към момента наличната листна маса са вероятни счупвания на клони или рухване на цели дървета.
Снегът пристигна по-рано от предстоящото на прохода „ Шипка “. Прогнозата беше да завали в късния следобяд, само че заваля още преди обед през днешния ден. Снежната завивка към този момент е над 10 сантиметра. Oграничено е придвижването за тежкотоварни коли над 12 тона по републиканската пътна мрежа в област Монтана, както и пътя Видин – Монтана в посока Монтана, и през Троянския проход поради снеговалежа.
Временно трафикът се реализира единствено в дейната лента при 34-тия километър в посока Варна на автомагистрала „ Хемус “ поради пътен случай.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР