Тежка свада беляза началото на днешното заседание не Народното събрание

...
Тежка свада беляза началото на днешното заседание не Народното събрание
Коментари Харесай

,,Промяната“ изтрещя заради Руди Гела. Kиро бесен, скочи на депутатите: Умирате от страх!

Тежка кавга беляза началото на днешното съвещание не Народното събрание поради избора на непрекъснати комисии. Във фокуса се оказа комисията по младежта и спорта.

Председателят на ПГ на „ Продължаваме Промяната “ (ПП) Андрей Гюров сподели от парламентарната естрада, че късно вечерта са били известени, че комисията по младежта и спорта е пренасочена към Движение за права и свободи, а за Политическа партия е отредена комисията за правата на индивида. Това не е станало на председателски съвет и със единодушието на „ Продължаваме Промяната “, съобщи той. Гюров попита какво стана след закриването на съвещанието през вчерашния ден и кой в последна сметка реди комисиите в това Народно събрание.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява, че Движение за права и свободи е изчакала всички парламентарни групи да си заявят комисите и са поискали такива, които не са били декларирани от никого. Той уточни, че първоначално комисията по младежта и спорта е била декларирана единствено от Движение за права и свободи.

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев оспори изказванието на Карадайъ и прикани, когато лъжат от трибуната, да ги глобяват. Той означи, че от Политическа партия също са били декларирали комисията по бюджет и финанси и районната комисия, като Движение за права и свободи са получили бюджетната комисия.

В отговор Хамид Хамид от Движение за права и свободи прочете от трибуната, по думите му, първата поръчка на Политическа партия за комисиите. Правна, енергийна, районна, обществена, антикорупционна – това са декларирали Политическа партия, уточни той. „ Тъй като тук имаше апел да наказвате лъжците, господин ръководител, а самият призоваващ се оказа първият измамник в това заседание, апелирам да го санкционирате “, изиска Хамид.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков сподели, че откакто спортната комисия е била отредена на „ Продължаваме Промяната “, някой се е обадил на Движение за права и свободи и на ГЕРБ и е помолил спортната комисия да не е на Политическа партия. Знаете ли за какво – тъй като някогашният министър на спорта Радостин Василев през вчерашния ден подаде сигнал против служебния министър Весела Лечева в КПКОНПИ, разяснява той. Което значи, че вие умирате от боязън какво този ръководител на спортната комисия би разкрил, разяснява Петков. По думите му, Движение за права и свободи желае да си върне спортната комисия, тъй като не желаят господин Василев да я ръководи.

Явор Божанков от „ Българска социалистическа партия за България “ уточни, че е значимо да се разбере от кое място е пристигнало позвъняването. Ако е пристигнало от служебния кабинет на президента Радев, няма да съм сюрпризиран, разяснява той. Според него обаче не може един длъжностен кабинет да се намесва във образуването на едно определено Народно заседание и в основаването на комисии.

Мустафа Карадайъ разяснява, че някой да си приписва, че е независимият герой с корупцията, му подухва мисълта да се обърне към ръководителя на Народно събрание, че е необходим семинар за компетенциите на институциите, в това число на депутатите. По думите му, няма потребност народните представители еднолично да се вживяват в ролята на Рамбо, Конституционен съд, углавен съд, административен съд.

Делян Добрев от ГЕРБ-СДС уточни, че към този момент е минал половин час в опит от страна на Политическа партия да блокират днешното съвещание. Той подсети, че в предишното Народно заседание опозицията е имала нула комисии, а в този момент получава толкоз комисии, колкото депутати има.

Лидерът на „ Български напредък “ Стефан Янев разяснява, че са почнали дебата с страсти, с квалификации, с дребна лекция по геометрия за триъгълници и четириъгълници. Предлагам ви да престанем с етикетите и да конструираме диалога, сподели той и изиска отмора, с цел да се обясни въпросът с претенциите на Политическа партия към спортната комисия. Почивка не беше дадена, тъй като не беше минал един час от началото на съвещанието. Вместо това депутатите минаха към гласоподаване на плановете за решение за основаване на непрекъснати комисии.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР