Тежка размяна на реплики се чу в народното събрание между

...
Тежка размяна на реплики се чу в народното събрание между
Коментари Харесай

Кораб и бомби - тежък спор между управляващите и Възраждане

Тежка замяна на реплики се чу в националното заседание сред " Продължаваме промяната " и " Възраждане ". Главната причина е ситуацията с българския транспортен съд " Царевна ", който към този момент повече от месец е блокиран на пристанището в украинския град Мариупол.

" От първия ден на войната в две украински пристанища има блокирани два кораба по виновност на украинската страна. Корабът " Царевна " трябваше да отпътува от пристанището на 26 февруари. Сред това всякаква активност на пристанището е спряна. От 27-ми настава цялостно блокиране поради миниране от украинска страна. На 1 март персонално срещнах премиера. Очевидно дейности за евакуация не са подхванати ", съобщи ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

В събота съпруги на моряци от кораба " Царевна " участваха в конференция на " Възраждане ", като желаеха незабавна евакуация на мъжете си. По-късно денем министър председателят упрекна партията, че си прави политически пиар на техен тил.

Костадинов разяснява и началото на съвещания от страна на " Демократична България " за изпращането на военно-техническа помощ в Украйна.

" Днес българите на кораба не престават да са застрашени. Военните дейности са извънредно безредни. Ние сме косвени жертви. Това нещо все още основава опасност за живота за 17 българи. Тук се четат заявления по какъв начин би трябвало да се даде оръжие. Не видях угриженост за тези 17 българи, а за малцинството ни - ясно е, че на никого не му пука. Защо не се потърси контакт както с едната, по този начин и с другата страна? Ако някой желае да дава бомби за Украйна, да си направи сметка дали някои от тези бомби може да паднат върху Народното събрание ", добави Костадин Костадинов.

" С тези писъци от трибуната с изключение на да навредите, друго не можете да извършите. Каналът е миниран. Как си представяте български транспортен съд да го вземе? Дали това не е диалог в полза на друга страна ", контраатакува Благовест Белев от " Продължаваме промяната ".

" Преди да сипете обиди по отношение на " Възраждане ", е хубаво да се запознаете с фактологията. Съпругите на моряците споделиха, че Кирил Петков лъже, че са евакуирани ", настоя Цончо Ганев от " Възраждане ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР