Тежка остава ситуацията в Мариупол Украинският президент Владимир Зеленски призова

...
Тежка остава ситуацията в Мариупол Украинският президент Владимир Зеленски призова
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Зеленски призова за смислени преговори с Русия

Тежка остава обстановката в Мариупол
Украинският президент Владимир Зеленски прикани за смислени договаряния за мир и сигурност с Москва, само че без отсрочване

Той сподели, че това е единственият късмет на Русия да ограничи вредите от своите „ неточности ” след нейното навлизане. „ Това е единственият късмет за Русия да понижи вредите от личните си неточности “, сподели Зеленски във видеобръщение.

„ Време е да се срещнем, време е да поговорим, време е да възстановим териториалната целокупност и справедливостта за Украйна.

„ В противоположен случай загубите на Русия ще бъдат такива, че ще ви трябват няколко генерации, с цел да се възстановите “.

Двете страни организират диалози от седмици без признаци за пробив. Зеленски сподели, че съветските сили съзнателно блокират филантропичните доставки за градовете, подложени на офанзиви. Някои от жителите на Мариупол напущат блокадата пешком. Около 400 хиляди души са блокирани в стратегическия град.

В същото време стана ясно, че няма починали след удара против театъра в Мариупол, където стотици хора бяха потърсили леговище. Досега са избавени повече от 130 души, заяви Зеленски.

Украинското министерство на защитата заяви, че „ краткотрайно “ е изгубило достъп до Азовско море, съобщи Ройтерс.

В информацията от министерството се показва, че Русия е постигнала непълен триумф в Донецкия действен регион.

От Москва оповестиха по-рано, че „ стягат примката “ към значимото пристанище Мариупол, където съгласно западни оценки 80% от жилищата са наранени от войната. Мариупол заема стратегическо място на брега на Азовско море и е цел на съветската инвазия още от началото ѝ на 24 февруари.

Руският президент Владимир Путин обвини Киев в осъществяването на „ военни закононарушения “ в диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон, заявявайки, че Москва прави „ всичко допустимо “, с цел да избегне гибелта на цивилни в Украйна. Макрон изрази „ последна угриженост “ за ориста на Мариупол, настоявайки за „ унищожаване на обсадата и филантропичен достъп “ до града.

Организация на обединените нации предизвести, че филантропичните потребности стават все по-неотложни в Източна Украйна, с евентуално съдбовна липса на храна, вода и медикаменти в обсадените градове като Мариупол и Суми.

Повече от 3,25 милиона бежанци са избягали от Украйна след съветската инвазия. Данните са на Организация на обединените нации. Повече от два милиона души са минали границата с Полша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР