Технологии Как да проверим смартфона си за опасни приложения Някои

...
Технологии Как да проверим смартфона си за опасни приложения Някои
Коментари Харесай

Как да проверим смартфона си за опасни приложения

Технологии Как да проверим смарт телефона си за рискови приложения Някои приложения са напълно правилни на пръв взор, само че крадат данните  Мартин Дешев 29 юни 2019, 19:03  Как да проверим смарт телефона си за рискови приложения Източник: iStock/GettyImages
зобилието от мобилни приложения за Android е толкоз огромно, че макар напъните на Гугъл, няма по какъв начин компанията да проверии подсигурява сигурността на всички тях. И до момента в който множеството приложения са правилни с потребителите, не липсват и такива, които злоупотребяват с техните данни.

Хакери имат надзор над мобилни мрежи по целия свят

Хакери към този момент започнаха измами с криптовалутата на Фейсбук

Създателите на тези приложения постоянно прибягват до разнообразни трикове, с цел да скриват този факт от потребителите и защитните системи на Гугъл, които ревизират приложенията още преди те да бъдат оповестени в онлайн магазина на компанията. Един от триковете е, че в началото приложението работи напълно правилно. Когато престои известно време и натрупа консуматори, стартират и дребните промени в програмния код. Те са незабележими за потребителите, само че може да разрешат на приложението да стартира да отклонява данни или да изиска достъп до повече информация в устройството.

Mozilla прикани всички да обновят Firefox неотложно

Милиони подправени бизнес адреси заливат Гугъл Maps

Друг вид е в действителност неволна неточност, която основава накърнимост в приложението. Наскоро сходен проблем имаше даже и в WhatsApp, който позволяваше на хакери да конфигурират код от разстояние посредством приложението. Гугъл има система за сигурност, която да ревизира приложенията даже и откакто са конфигурирани.

Тя се споделя Гугъл Play Protect и е вградена в приложението Гугъл Play Магазин във всеки телефон с публична версия на Android. Достъпна е като се отвори приложениео и по-късно се плъзне с пръст от лявата страна на екрана надясно. Ще се отвори менюто с профила, като там ще е забележим редът Play Protect.

Отварянето на това меню ще покаже лист с евентуално рисковите приложения (ако има такива на телефона). Също по този начин има и спомагателна информация за функционалността. От тук може да се съобщи ново сканиране на телефона, като се натисне иконката със завъртяна стрелка в горния десен ъгъл на екрана.

Над тази икона има и още една - със зъбно колело. Натискането ѝ отваря ново меню, в което може да се види дали автоматизираното сканиране е задействано, както и има още една конфигурация. Тя дава потребителско единодушие съмнителните и незнайните приложения да бъдат изпратени на Гугъл за обстоен разбор. Тази функционалност е нужна, когато потребителят е конфигурирал приложения отвън Гугъл Play Магазин. Чрез нея системата може да ревизира и тези приложения и да предизвестява, в случай че има евентуални проблеми с тях.

Измама в Гугъл Calendar основава подправени събития

Как да защитим интелигентен тв приемник от вируси

Когато функционалността е задействана, тя автоматизирано ще ревизира приложенията освен, откакто един път са конфигурирани, само че и при тяхното възобновяване. Рискът някой злотворен код да се промъкне, може да не се отстрани изцяло, само че се понижава доста.

Как да защитим профила си в Instagram (ВИДЕО)

Новият Android ще пази персоналните данни по-добре

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев смарт телефон мобилен телефон Android мобилни приложения програмен продукт киберсигурност
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР