Технологичното обновление на Военномедицинска академия (ВМА) с цел повишаване ефективността

...
Технологичното обновление на Военномедицинска академия (ВМА) с цел повишаване ефективността
Коментари Харесай

УНГ-клиниката на ВМА с модерно поколение CO2 лазер

Технологичното обновяване на Военномедицинска академия (ВМА) за повишение успеваемостта при лекуването на пациентите продължава. 

Специалистите от Клиниката по ушни, носни и гърлени заболявания към този момент работят с съвременно потомство CO2 лазер – хирургически инструмент, характеризиращ се със забележителна точност, дарба за хемостаза (кръвоспиране) и лимитирани странични термични увреждания.

Приема се за „ златен стандарт “ в оперативното лекуване на отосклероза (хирургия на междинното ухо), папиломатоза и онкологични болести на ларинкса, оповестяват от лечебното заведение. 



CO2 лазерът е скъп, поради високата степен на точност при рязане, съчетана с отличен коагулационен резултат. Тази система остава най-хубавият хирургичен лазер за меките тъкани, където както разрязването, по този начин и хемостазата се реализират фототермално (лъчисто), споделя проф. Венцислав Цветков, началник на клиниката. 



Този вид лазери могат да заменят скалпела при множеството процедури и даже се употребяват тук-там, където скалпел не би могъл да се употребява – в деликатни зони, където механична контузия може да повреди мястото на интервенцията. преимущества на CO2 лазерната хирургия са: елементарно използвне; бързина; оптимален надзор на дълбочината на навлизане на лазерния лъч; по-малко кървене; по-малък риск от приемане на термични увреждания на прилежащите тъкани.



Работният потенциал на лазера е акуратен и това предотвратява спомагателни увреждания на прилежащите кафези.

Специалистите акцентират още удивителната акуратност на лъча, който може да концентрира и да отстрани повредените кафези в характерни и мъчно налични зони.

Новата инсталация разрешава по-кратко оперативно време, най-малък следоперативен оток, понижава времетраенето на болничния престой. И не на последно място – резултатите от хирургическата онкология са равни или даже по-добри от тези на стандартната хирургия. 

В Клиниката по ушни, носни и гърлени заболявания на ВМА лазерната хирургия се употребява в редица посоки: трансорална ларингеална микрохирургия (микроларингохирургия), включваща оперативно лекуване на болести на ларинкса; хирургия на междинното ухо; назална, ендоназална и ендоскопска хирургия на синусите; келоиди и хипертрофични белези, засягащи кожата на глава и шия; мекотъканна хирургия при тумори в лицевата и  шийната област.



Използването на CO2 лазерите направи лечебното лекуване на гореспоменатите УНГ-заболявания неусложнено и просто. Работата с тях обезпечава понижено време и по-голяма точност в интервенцията, лимитирано термично увреждане и по-малко инвазивно деяние – доста преимущества за пациента, както по време на интервенцията, по този начин и в следоперативния интервал на възобновяване, безапелационни са експертите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР